Fasole verde la borcan
Postat de merisor67 in Conserve 16 Aug 2016 | 14104 vizualizari
În general pun câteva pachete de fasole verde la congelator, dar îmi place mult și la borcan, în saramură.
Se păstrează foarte bine chiar și doi ani, dacă borcanele au fost bine sterilizate și mai ales, dacă sunt închise ermetic.
De multe ori ne mai fac probleme și capacele, care nu se înfiletează perfect, deci trebuie verificate bine.
De exemplu, borcanele ale căror capace au o ușoară boltă, pe la mijloc, când sunt răcite și se lasă în jos prin apăsare, clar nu sunt închise bine și preparatul din interior nu va rezista mult timp, dar ținute în frigider, prelungim perioada de valabilitate.
Rețeta este simplă, chiar prea simplă, numai că eu m-am abătut puțin de la rețeta clasică și am adăugat și niște măciulii de mărar, care aromatizează plăcut saramura.
Inapoi la reteta
|