Felii de cartofi dulci cu crema de masline

Postat de ladydi in Mancaruri de legume
13 Feb 2019 | 2636 vizualizari
Felii de cartofi dulci cu crema de masline

Am facut cunostinta cu cartofii dulci mai demult cand nu mi-au placut deloc. Participand la un concurs unde trebuia sa gatesc cu cartofi dulci, le-am mai dat o sansa si nu mi-a parut rau, am descoperit ca sunt gustosi si pot folosi in diverse preparate.

Ingrediente

  • 3 cartofi dulci,
  • 150 g masline negre (feliate) si verzi umplute cu gogosari,
  • 100 g tofu afumat,
  • 100 g seminte de floarea soarelui,
  • 1 tulpina apio,
  • ulei de masline,
  • oregano
  • sare

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii taiem felii subtiri, de cca 1 cm. Amestecam intr-un castron uleiul, oregano si sare, dam cartofii prin acest amestec si ii aseazam intr-o tava cu hartie de copt. Ii coacem la 180ºC, cam 15 minute. Amestecam tofu, maslinele, semintele, apio tocat marunt si oregano la robot sau cu blenderul pana obtinem o compozitie cremoasa. Ungem cartofii cu crema de masline ornam cu frunze de patrunjel si fire de chivas si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de cartofi dulci cu crema de masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Postat de RODIMUR

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Carnea se spală, se alege de grăsime și de pielițe, se feliază și se pune în cratiță, cu 3-4 linguri de ulei la foc domol, până se albește pe toate fețele, după care se...

Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de Anett

Legume la cuptor

In primul rand pregatim legumele,  curatam si taiem in bucatele mai mici. Conopida introducem in apa clocotita sarata si lasam la fiert 6 minute. Scoatem si lasam sa raceasca. Ungem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2019, 10:38
la 13.02.2019, 11:07
Trebuie să fac si eu cunostinta cu domnul cartof dulce
la 13.02.2019, 11:08
la 13.02.2019, 11:08
la 13.02.2019, 11:22
Cartoful dulce nu stiu daca mi-ar place, crema de masline da!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking