Felii de ciocolata

Postat de RuxyRux in Dulciuri
9 Dec 2015 | 5525 vizualizari
Felii de ciocolata

O prajitura ciocolatoasa, fabuloasa!

Ingrediente

  • 125 gr. ciocolata ( 60 % cacao)
  • 250 gr unt ( 82% grasime)
  • 50 gr. unt de cacao
  • 125 gr zahar brun
  • 75 gr. amidon de porumb
  • 75 gr. lapte praf( eu am pus Nido)
  • 5 oua
  • vanilie
  • un praf de sare

Glazura:

  • 125 gr. ciocolata neagra ( 70% cacao)
  • 100 gr. unt
  • vanilie

Decor:

  • fulgi de ciocolata neagra

Mod de preparare

Untul se topeste, se trage vasul de pe foc si in el fierbinte se pune untul de cacao si ciocolata se omogenizeaza.

Ouale cu praful de sare,  vanilia si zaharul se mixeaza 5 minute pana isi dubleaza volumul.

Se adauga laptele praf, se mixeaza putin, se adauga amidonul din nou se mixeaza si la sfarsit compozitia de ciocolata si unt.

Se unge o forma de chec cu unt si se pune aluatul.

Se coace prajitura 45 de minute la 180 de grade.

Intre timp preparam glazura, amestecand intr-un vas pe foc ingredientele, incepem cu untul, adaugam in el ciocolata si vanilia, amestecam bine si racim putin inainte sa o turnam peste prajitura in forma.

Dupa ce am pus glazura lasam la racit 25 de minute minim si rasturnam cu grija prajitura, eu am pus o folie deasupra cand am intors-o in aer si un tocator de sticla.

Aranjam putin glazura ( se va imprastia usor) cu o spatula si presaram fulgii de ciocolata.

Racim prajitura si o taiem felii cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Sa o mancati cu pofta!

Este o prajitura delicioasa, umeda, densa, plina ochi de ciocolata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (52)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Blat- albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2015, 20:26
Auch cu asta ma omori
la 09.12.2015, 20:27
Ciocoooo... yummiii.... As savura o felie, Rux, ca tare bine arata!
la 09.12.2015, 20:27
Vai de mine şi de mine cum se scurge ciocolata aia spre mine! Am şters ecranul de vreo două ori, chiar credeam că are să-mi inunde tastele. ) N-am prea multe vorbe la mine în clipa asta, dar dacă aş fi rănit, aş prefera o cataplasmă cu aşa ceva. ))
la 09.12.2015, 20:27
Adele...mare bataie pe ea...s-au mancat cate doua portii ))
la 09.12.2015, 20:28
Vaiiiiiiiiii ce bunatate

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking