Ingrediente
- Pentru baza
- 150 g biscuiti digestivi sfaramati
- 40 g nuca de cocos
- 30 g de nuca macinata
- 2 linguri de indulcitor natural Green Sugar
- 25 g cacao
- 75 g unt
- Pentru crema:
- 50 g unt
- 2 linguri budinca de vanilie
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri de indulcitor natural Green Sugar
- 2 linguri de lapte
- Pentru deasupra:
- 125 g ciocolata
- 1 lingura de unt
Mod de preparare
Baza
Intr-un bol se adauga ingredientele pentru baza si se amesteca. Se unge cu ulei o tava de copt de 22×22 cm (sau puteti folosi hartie de copt) si se adauga compozitia. Se niveleaza cu spatula sau cu mana.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute sau pana cand s-a intarit. Se lasa sa se raceasca.
Crema
Laptele se incalzeste si se adauga indulcitorul natural Green Sugar ca sa se dizolve. Se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza untul, budinca de vanilie, esenta si se adauga si laptele indulcit. Daca vi se pare prea greu de intins amestecul, se mai poate adauga o lingura de lapte.
Crema se aplica peste baza si se da la frigider cam o ora.
Ciocolata se topeste la bain-marie (pe baie de aburi), se adauga untul si apoi se toarna peste prajitura. Se da la frigider pana se intareste.
Se feliaza cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Felii Nanaimo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|