Fenicul gratinat

Postat de geoline in Aperitive / Garnituri
4 Mar 2015 | 3695 vizualizari
Fenicul gratinat

Ingrediente

  • 4 feniculi
  • Pentru bechamel
  • 30 g faina
  • 40 g unt
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 100 g parmezan ras

Mod de preparare

Spalam feniculii si taiem fiecare bucata in 6. Ii fierbem in apa cu sare 10 minute. Ii punem intr o strecuratoare la scurs. Punem putin unt intr o tigaie si ii rumenim  apoi ii punem intr o tava rotunda.

Pentru bechamel

Topim untul, adaugam faina si apoi treptat laptele amestecand bine pentru a nu forma cocoloase. Saram, piperam si razuim putina nucsoara.

Punem bechamelul peste feniculi si deasupra parmezanul ras. Dam in cuptorul preincalzit pentru 20 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fenicul gratinat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv covrigei sarati

Postat de Reli_B

Aperitiv covrigei sarati

Intr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca....

Citeste continuarea

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Postat de simona72

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Pentru aluat: se framanta un aluat simplu din cantitatile date mai sus. Daca vi se pare greu sa framantati un aluat folositi un robot de bucatarie. Puneti toate ingredientele in robot si mixati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2015, 18:52
Interesant...
la 04.03.2015, 19:02
la 04.03.2015, 19:27
abia acum a inceput sa-mi placa feniculul
la 04.03.2015, 19:31
niciodata nu e prea tarziu te puuup
la 04.03.2015, 19:51
Cred că e foarte bun!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking