Ingrediente
Pentru sosul de usturoi
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei
- 2 linguri de iaurt
- 1 lamaie
- sare
Pentru ficatei:
- 1 catel de usturoi
- 1 chili
- 400 grame ficatei de pui
- 1 lingura de ulei
- 1/2 lingurita ienibahar pudra (all spice)
- sare, piper
- 1 mana patrunjel proaspat
- sumac
- paine pentru servit
Mod de preparare
In vasul unei blender, se adauga usturoiul, sare, uleiul, iaurtul si sucul de lamaie. Se mixeaza pana devine un sos omogen.
Se taie ficatii in jumatati daca este nevoie. Se toaca chilliul, usturoiul si patrunjelul.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga usturoiul si chilliul. Se lasa 1 minut, apoi se adauga ficatii, ienibaharul, sare si piper si se prajesc 3 minute pe parte (sau dupa preferinte). Se adauga patrunjelul, putin sumac si o parte din sosul de usturoi obtinut anterior.
Se servesc cu sosul de usturoi ramas si paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu chilli si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|