Ficatei in sos de bere neagra

Postat de privatelaura in Ficat
11 Feb 2017 | 5596 vizualizari
Ficatei in sos de bere neagra

Daca va plac ficateii, aceasta este o reteta care va va placea, cu siguranta.

Ingrediente

  • 1 kg ficăței pui
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lg zahăr brut
  • 5 lg ulei de măsline
  • 300 ml bere neagră
  • 1 căpățână usturoi
  • mămăligă rece
  • piper negru
  • praf de usturoi
  • boia iute
  • sare
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

 Se pune la încins o tigaie, pe foc. Se adaugă o lingură zahăr și două de ulei. Se lasă să se caramelizeze, iar când s-a topit zahărul, se adaugă ceapa tăiată și 1-2 căței usturoi presați și tocați.

Ficățeii se spală și se curăță de pielițe. Se lasă la scurs, apoi se adaugă în tigaie, peste ceapa caramelizată ușor. Se lasă să se rumenească bine, apoi se stinge totul cu bere neagră. Atenție la aburi, sunt extrem de fierbinți. Se adaugă boia iute, piper negru și sare, alături de 2-3 lg de ulei de măsline. Se acoperă cu capacul din dotare. Se lasa pana scade sosul format.

Mămăliga rece (poate să fie și din ziua precedentă) se taie cuburi, se adaugă în tigaie, și se dă focul mare, se lasă câteva minute, până se rumenește frumos și mămăliguța.

La final se mai adaugă 2 căței de usturoi presați și tocați mărunt, puțin pătrunjel verde tocat proaspăt.

Sunt mai mult decât grozavi. Se servesc cu mare, mare poftă, alături de o ceapă roșie spartă sau murături!

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei in sos de bere neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo

Postat de ladydi

Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo

Spalam ficateii si inimile si le punem la marinat separat. Pentru marinare, folosim usturoi, dupa gust, o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute, sare, piper, o lingura de...

Citeste continuarea

Ficăței de pui în sos de lapte

Postat de CulinaryRainbow

Ficăței de pui în sos de lapte

Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat. I-am sotat puțin, apoi am adăugat morcovii rași și ceapa tăiată julien. Am acoperit cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2017, 13:38
la 11.02.2017, 13:49
Tu sigur ai gatit pentru Bogdan, aici!
la 11.02.2017, 13:52
buna ideaa, imi plac mult ficateii
la 11.02.2017, 13:55
Interesanta reteta!
la 11.02.2017, 14:02
multumesc

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking