Ingrediente
- 85 grame orez Basmati
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1/2 chili
- 1/2 ardei rosu
- 2 rosii
- 1 vanata
- 2 lingurita Paprika pudra
- 80 grame tapenade din rosii
- 2 bucati filet de peste alb (eu am folosit egrefin)
- 150 grame supa clara de legume (se poate obtine si din cub concentrat)
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri otet balsamic
- sare, piper
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata, 12-15 minute.
Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Se indeparteaza semintele de la chili, se taie rondele, apoi se toaca rosiile si vanata in cuburi.
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se gatesc ceapa, usturoiul si chili 2 minute, la foc mediu. Se adauga rosiile si otetul balsamic si se mai gatesc 2 minute.
Se adauga vanata, paprika pudra si jumatate din cantitatea de tapenade si se gatesc 1 minut. Se adauga supa de legume, se acopera cu un capac si se lasa 10-12 minute, pana cand vanata s-a inmuiat. Se adauga sare si piper.
Intre timp, se presara sare si piper pe bucatile de peste, se intorc bucatile si se ung cu restul de tapenade. Se gatesc in cuptor, 6-8 minute.
Se servesc cu orez si ratatouille.
Daca ti-a placut reteta noastra "Filet de peste alb cu tapenade din rosii, ratatouille si orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|