Flädlesuppe (Supa germana cu clatite)

Postat de Satisfyyourcravings in Supe
15 Oct 2017 | 3766 vizualizari
Flädlesuppe (Supa germana cu clatite)

Ingrediente

  • 100 grame faina
  • 2 oua
  • 1 1/3 cani lapte
  • sare
  • nucsoara
  • 2 linguri unt sau ulei
  • 1 litru de supa clara (eu am folosit de pui; se poate obtine si din cub concentrat)
  • piper
  • patrunjel proaspat pentru servit

Mod de preparare

Intr-un bol de marime medie, se amesteca faina, ouale, laptele, sarea, nuscoara si uleiul, cu ajutorul unui tel, pana devine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se lasa la odihnit 15 minute.

Se incalzeste o tigaie pentru clatite sau o tigaie mare, cu pereti nu foarte inalti, la foc mediu. 

Se adauga 3/4 polonic din compozie si se roteste tigaia astfel incat intreaga baza sa fie acoperita cu compozie. Se gateste 1-2 minute pe parte, se transfera pe o farfurie si se ruleaza, apoi se taie fasii.

Se procedeaza la fel cu restul de compozitie. 

Se incalzeste supa. 

Se asaza fasii de clatite in farfurii si se toarna supa deasupra. Se orneaza cu patrunjel tocat si piper proaspat macinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flädlesuppe (Supa germana cu clatite)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa cu broccoli japonez si piept de pui

Postat de mihaelar63

Supa cu broccoli japonez si piept de pui

 Se spala si se curata legumele. Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc usor. Adaugati gogosarul taiat cuburi mai mari. Pieptul de pui se taie fasii si se...

Citeste continuarea

Supa crema de legume cu parmezan

Postat de licurici_lra

Supa crema de legume cu parmezan

Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa in jur de 30-40min. Legumele se muta intr-un blender (eu am scos ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2017, 13:54
la 15.10.2017, 14:49
la 15.10.2017, 14:56
Interesant !
la 15.10.2017, 15:49
la 15.10.2017, 15:54
Foarte gustoasa!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking