Flan de conopida

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
11 Dec 2016 | 4517 vizualizari
Flan de conopida

O reţetă foarte buna de conopidă la cuptor, cu sos bechamel. Va recomand s-o faceti seara si s-o consumati a 2 a zi, este si mai buna. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/flan-de-conopida.html

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 3 oua
  • 50 gr de cascaval ras

Pentru sosul bechamel :

  • 40 cl de lapte
  • 30 gr de unt
  • 2 linguri pline cu faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa

Mod de preparare

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet.

Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.

O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte, cu sare, timp de 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana un pic crocante).

Scurgeti conopida si ecrazati un pic buchetelele.

Preparati sosul béchamel:

Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.

Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.

Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare, nucsoara și piper.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cu unt, un vas termorezistent pentru cuptor.

Presarati un pic de branza rasa pe pereti.

Separati albusurile de galbenusuri.

Incorporati galbenusurile pe rand in sosul bechamel inca cald, adaugati branza rasa si amestecati.

Intr-un castrom amestecati conopida maruntita cu sosul bechamel si albusurile batute spuma.

Varsati compozitia in vasul uns.

Dati la cuptor pentru 45 minute.

Este si mai bun a 2 a zi. Dupa 2-3 ore, il puteti taia felii ca pe o prajitura.

Se serveste simplu sau ca garnitura la  peste, carne etc..

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de curry de linte rosie cu cartofi dulce

Postat de cristeena20

Reteta de curry de linte rosie cu cartofi dulce

Iata cum se prepara Reteta de curry de linte rosie cu cartofi dulce Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt la calit cu ulei de masline. Adaugam pe rand ardeiul gras taiat cubulete si ardeiul...

Citeste continuarea

Mancare de linte cu sos de smantana

Postat de gurita_ta2005

Mancare de linte cu sos de smantana

Lintea se tine 1 ora in apa rece. Se pune la fiert cam 40 minute sau cat scrie pe punga respectiva, se gusta pentru a vedea daca este fiarta, se scurge de apa si se da deoparte. Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2016, 21:15
Imi place conopida asa ca as servi o portie mare
la 11.12.2016, 21:16
Foarte bun!
la 11.12.2016, 21:24
Bun!
la 11.12.2016, 21:42
la 11.12.2016, 22:58

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking