Flori de dovlecei in aluat dulce

Postat de Julie in Dulciuri
6 Iul 2011 | 3976 vizualizari
Flori de dovlecei in aluat dulce

De la plantele de dovlecei putem folosi si florile, nu numai fructele. Acestea sunt bogate in vitamina A, acid folic si au proprietati diuretice si racoritoare. 100 g de flori de dovlecei au doar 12 calorii. Ne putem bucura de gustul lor, usor acrisor, consumandu-le umplute cu diferite amestecuri din branza sau carne, pregatite sub forma de desert sau prajite in aluat sarat si servite ca aperitiv.

Ingrediente

  • flori de dovlecei,
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri faina,
  • 1lingura zahar,
  • 1 lingura ulei,
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Oul se bate cu zahar, esenta de vanilie, ulei si faina, pana se obtine un aluat moale, ca de clatite. Florile de dovlecei se spala, se lasa sa se scurga de apa, li se rup coditele si partile interioare (pistilul si staminele). Florile se trec mai intai prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servete absorbante de hartie. Se servesc imediat, pudrate cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de dovlecei in aluat dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi

Postat de comanligia

Gogosi

Mai intai se face maiaua,intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar,se tine la cald acoperit pana fermenteaza. intr-un castron mare se pune faina apoi se face o adancitura...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure

Postat de RuxyRux

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure

Reteta de preparare a papanasilor  Din aceasta cantitate de aluat, mi-au iesit 16 papanasi. Intr-un vas pentru framantat, punem ingredientele uscate:  faina cernuta cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2011, 11:52
asta chiar n-am incercat..arata tare bine
la 06.07.2011, 12:55
nu am mai auzit pana acum arata bine
la 06.07.2011, 13:50
am auzit dar n-am incercat
la 06.07.2011, 15:45
aici au mare cautare florile de zuchini(in italia )....nu stiu ce gust au, ca n-am incercat inca....dar urmeaza....
la 06.07.2011, 16:12

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking