Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

Postat de mirela0911 in Piine
16 Sep 2018 | 5098 vizualizari
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

O gustare grozav de buna si care poate fi servita la orice ora. Din cantitatea data am pregatit 2 blaturi de focaccia, una din ele a fost mai pe gustul copiilor! 

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 1 lgt sare
  • 4 lg ulei
  • 600 ml apa
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • rosii cherry
  • 1 lgt rozmarin tocat
  • 2 lg ulei de masline
  • 6-8 felii de sunca
  • 100 g cas
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lgt verdeturi pentru pizza

Mod de preparare

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga pe margine sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara zaharul, apoi se zdrobeste drojdia. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa se activeze drojdia. Se adauga apoi uleiul si se toarna restul de apa caldura, amestecand pana se incorporeaza toata faina.

Se rastoarna blatul pe masa de lucru si se framanta pana se obine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la dospit pentru o jumatate de ora.

Intre timp se spala rosiile cherry si se taie in doua. 

Feliile de sunca se taie in patratele mici. Casul se da pe razatoarea cu gauri mici.

Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde cu ajutorul mainilor. Se transfera in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc ferit de curenti de aer sa mai dospeasca inca 15-20 de minute. La fel se procedeaza si cu cealalta parte.

Dupa ce a mai crescut aluatul, se fac gauri in el cu ajutorul incheieturii degetului. Se unge fiecare aluat cu ulei de masline. Pe unul din ele se presara bucatile de sunca, verdeturile pentru pizza, apoi casul, iar pe cealalta se pun rosiile si se presara deasupra rozmarinul.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru cca 15-20 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii cherry si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin

Postat de xana

Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin

Taiem usturoiul in felii si il incalzim la foc mic impreuna cu uleiul de masline, dar fara a-l praji. Luam de pe foc si il lasam deoparte pana se raceste complet. Ne trebuie ca usturoiul doar sa...

Citeste continuarea

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

Postat de AlexTeacher

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

1.        Intr-un kilogram de faina 000 pune o lingura cu varf de sare grunjoasa si 10g de zahar (un varf de lingura) si amesteca bine. 2....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2018, 19:33
Îmi place foccacia! Tocmai am terminat două porții mari, făcute două zile la rând...!
la 16.09.2018, 19:34
la 16.09.2018, 19:41
Imi placeeee!
la 16.09.2018, 20:00
Tare buna!
la 16.09.2018, 20:04
Va multumesc!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking