Ingrediente
Pentru aluat:
- 400 gr branza proaspata de vaci
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 70-80 ml ulei de masline extravirgin
- 400-450 gr faina alba
- ½ cub mic de drojdie proaspata
- Pentru deasupra:
- Gorgonzola
- Rosii
- Masline Kalamata fara samburi
Mod de preparare
Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am folosit o branza proaspata de vaci, facuta in casa, cu cateva minute inainte scursa de zer. Am pus branza in cuva masinii, am adaugat, sarea, zaharul, uleiul, faina si deasupra drojdia sfaramata intre degete in bucatele mici. Am setat masina pentru framantat, 15 minute si am lasat-o sa-si faca treaba. Va rezulta un aluat usor moale, putin mai moale ca cel de paine. Am uns un castron cu putin unei, am pus aluatul in castron, am pulverizat peste aluat putin ulei, am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut la dospit 20 minute. Aluatul nu-si va dubla volumul, dar va creste suficient.
Pe masa de lucru usor infainata, se pune jumatate din aluat. Se intinde cu sucitorul o foaie de 0,5 cm grosime. Se decupeaza cu o forma/pahar cercuri si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul cercurilor din aluat se pune cate un cubulet de gorgonzola sau rosie/maslina. Se da tava la cuptorul incins la 175 grade pentru 10 minute. Le-am servit calde, fierbinti ca nu am mai avut rabdare :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccine cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|