Foccacia cu masline si rosii

Postat de RODIMUR in Piine
14 Sep 2018 | 2821 vizualizari
Foccacia cu masline si rosii

Săptămâna aceasta am făcut de două ori foccacia cu măsline și roșii, două zile la rând, pentru că a avut mare succes și s-a mâncat imediat, de fiecare dată. Este o foccacia clasică, așa cum se prepară în Bari, cu roșii, măsline și rozmarin. 

Ingrediente

  • 500 grame de făină albă
  • 20 grame de drojdie proaspătă
  • 300 ml de apă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare fină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 100 grame de măsline negre fără sâmburi
  • 50 grame de măsline negre tăiate
  • 400 grame de roșii cherry
  • Pentru decor:
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de suc de roșii
  • 2 lingurițe de sare de Himalaya
  • 2 lingurițe de rozmarin

Mod de preparare

Se pune făina albă în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin, până ce se încorporează toată făina. Se adaugă sarea fină și uleiul de măsline, după care aluatul se frământă cam 5 minute, până ce devine omogen, elastic și nelipicios.

Aluatul se acoperă cu un șervet curat și se lasă la dospit, timp de 15-20 de minute, la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.

Între timp se spală roșiile, se scurg de apă și se pregătesc celelalte ingrediente.

Când aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșetă, se mai frământă cu puțină făină, ca să se elibereze bulele de aer, după care se întinde o foaie, cam de 1,5 cm grosime, care se pune în tava prevăzută cu hârtie de copt și unsă cu ulei.

Se fac găuri în aluat cu degetele și se unge foccacia cu ulei de măsline și suc de roșii.

Se ornează foccacia cu măsline și roșii, așezate la întâmplare, sau simetric, după care se presară sare de Himalaya și rozmarin.

Se acoperă foccacia și se mai lasă la dospit încă 20 de minute, după care se dă tava la cuptorul încins, la temperatură medie, pentru 15-20 minute.

În timpul coacerii, se inversează poziția foccaciei în cuptor, pentru a se coace și rumeni uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu masline si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii

Postat de mihaelar63

Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii

Se foloseste pentru copt  o forma de tort cu pereti detasabili . Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se...

Citeste continuarea

Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene

Postat de mihaelar63

Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene

Preparati un aluat din fainuri, zahar, sare, 1 lingura ulei masline care se framanta cu apa calduta in care a fost  dizolvata drojdia. Pentru aceasta operatiune va puteti folosi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2018, 09:30
buna tare!
la 14.09.2018, 09:31
Da, Ksenya, așa e...De asta am făcut două zile la rând... Mulțumesc frumos!
la 14.09.2018, 09:41
buna rau
la 14.09.2018, 09:44
Ce bine arată!
la 14.09.2018, 09:55

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking