Foi cu miere de albine si crema de zahar ars

Postat de Elena_Daria in Prajituri
5 Apr 2013 | 10252 vizualizari
Foi cu miere de albine si crema de zahar ars

Am facut de nenumarate ori foi cu miere de albine...cu crema de gris, budinca dar niciodata cu crema de zahar ars! Sincera sa fiu am strambat din nas cand am citit in caietul bunicii reteta, dar cand am gustat-o am ramas surprinsa, e delicioasa si cu aceasta crema!:)

Ingrediente

Foi:

  • 1 ou
  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • otet

Crema:

  • 1 borcanel dulceata de prune
  • 2 pahare apa
  • 1 pahar si 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Foile:

Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.

Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.

Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam.

Framantam un aluat de consistenta plastilinei, iar daca este necesar mai adaugam faina.

Aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale.

Se intinde fiecare foaie direct pe dosul tavi(tava o tapetam cu hartie de copt si putin ulei).

Foile se coc la foc potrivit pana devin aurii.

Crema:

Intr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic.

Cand s-a caramelizat stingem cu apa si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar.

Faina o amestecam cu 2  linguri de zahar.

Cand zaharul a devenit lichid, adaugam treptat faina si amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloasi.

Lasam crema sa se racoreasca 2-3 minute, apoi adaugam pachetul de margarina si omogenizam usor.

Asamblare:

Ungem fiecare foaie cu dulceata de prune si jumatate din cantitatea de crema.

Ultima foaie se poate glazura cu ciocolata sau se poate pudra cu zahar.

Prajitura se da la rece, aseazand deasupra o greutate(un fund de lemn mai greu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi,zahar ars si crema de mure

Postat de Michelle

Prajitura cu foi,zahar ars si crema de mure

Din toate ingredientele pentru foi se face o coca.Se imparte in 3 si se coc pe fundul tavi la cuptor.Zaharul se caramelizeaza si se unge fiecare foaie (dupa coacere). Preparam crema cu doar 400...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2013, 16:49
la 05.04.2013, 16:50
buneee
la 05.04.2013, 16:51
la 05.04.2013, 16:54
Bune, bune!
la 05.04.2013, 16:57
Superr!! :=bd

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking