Foietaj cu frisca si fructe

Postat de timea in Prajituri
18 Apr 2013 | 7212 vizualizari
Foietaj cu frisca si fructe

Un desert delicios facut din doar cateva ingrediente intr-un timp destul de scurt. Cand nu aveti chef sa cocariti prea mult sau sa lucrati prea mult pentru un desert, aceasta combinatie de foietaj, frisca si fructe, este perfecta.

Ingrediente

  • 200 gr foietaj congelat
  • o lingura zahar pudra
  • 250 gr frisca lichida indulcita
  • fructe mici: afine si coacaze rosii

Mod de preparare

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat in momentul folosirii.

Pe blatul de lucru tapetat cu faina intindem aluatul cu sucitorul.

Cu un cutit cu lama ascutita taiem foaia in dreptunghiuri pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram deasupra zahar pudra si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 10 minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. ( cred ca mi-au iesit aprox 24 buc. deci le-am copt in doua ture).

Frisca o mixam cu mixerul la viteza mica la inceput si apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.

Cu un pos ornam fiecare bucata de foietaj in parte si asezam pe fiecare mot de frisca cate afine si/sau coacaze rosii.

Se pot servi imediat. Pastram la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cu fragi

Postat de Constelatialeu

Desert cu fragi

Lasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de...

Citeste continuarea

Tort Cremsnit

Postat de dobrezaira

Tort Cremsnit

Mai intai eu am facut choux a la creme. Am pus untul cu apa la fiert, cand a clocotit si untul s-a topit am turnat toata faina si am amestecat pe foc pana s-a omogenizat. Am dat la rece si cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2013, 20:18
Nu stiam unde le-am mai vazut,acum m-am dumirit...Imi plac ,sunt frumoase !
la 18.04.2013, 20:19
servesc si eu o portie ca tare bine arata!!!
la 18.04.2013, 20:19
Ma miram eu sa vii cu mana goala
la 18.04.2013, 20:20
Delicioase!
la 18.04.2013, 20:22
Cleme la mine le-ai vazut

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking