Ingrediente
- 200 gr foietaj congelat
- o lingura zahar pudra
- 250 gr frisca lichida indulcita
- fructe mici: afine si coacaze rosii
Mod de preparare
Foietajul trebuie sa fie complet decongelat in momentul folosirii.
Pe blatul de lucru tapetat cu faina intindem aluatul cu sucitorul.
Cu un cutit cu lama ascutita taiem foaia in dreptunghiuri pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Presaram deasupra zahar pudra si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 10 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. ( cred ca mi-au iesit aprox 24 buc. deci le-am copt in doua ture).
Frisca o mixam cu mixerul la viteza mica la inceput si apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.
Cu un pos ornam fiecare bucata de foietaj in parte si asezam pe fiecare mot de frisca cate afine si/sau coacaze rosii.
Se pot servi imediat. Pastram la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|