Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc

Postat de mihaelar63 in Piine
31 Mai 2019 | 2278 vizualizari
Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc

     "Retete pentru mese in familie"  Mare ajutor sunt azi aparatele casnice. Masina de paine isi face treaba o data la trei zile. Cateodata integral, alta data doar framant-partial. Am lipsit cateva zile de acasa. Pe cand am venit, am observat ca plantele aromatice s-au cam ofilit. Asa ca am folosit cimbru si busuioc uscat si tocat sa aromatizez paine.

Ingrediente

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 400 faina secara
  • 150 gr faina alba-pentru infainat
  • 400 ml lapte acru
  • 250 gr apa
  • 2 linguri ulei rapita
  • 1 lingura cimbru uscat si maruntit
  • 1 lingura busuioc uscat si maruntit
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 5 gr drojdie proaspata

Mod de preparare

  1. Pregatiti, cantariti cantitatile date la ingrediente.
  2. Se pune intai laptele acru, apa, uleiul, zaharul si sarea in cuva masinii de paine .
  3. Drojdia proaspata se faramiteaza si se pune tot acum.
  4. Adaugati fainurile si drojdia uscata.
  5. Eu am framantat pe programul nr.16 al masinii de paine Tefal.
  6. Dupa 20 minute am adaugat si ierburile uscate.
  7. Dupa 1.15 ore am obtinut un aluat bine crescut dar care la framntare parea usor lipicios.
  8. Am impartit aluatul in 4 parti aproximativ egale.
  9. Am framantat cu faina de pe masa aluatul
  10. Pe masa bine infainata am format 4 franzele.
  11. Franzelele se pun pe tava cu hartie de copt a aragazului.
  12. Am lasat 20 minute sa creasca aluatul.
  13. Inca 20 minute am dat tava la cuptor la 60 grade.
  14. Pe fundul aragazului am pus alta tava cu apa care a format aburi la cocerea franzelelor.
  15. Am copt franzelele 35 minute la 205 grade ventilatie [ cu aburi ] .
  16. Am oprit focul, am scos tava cu apa aburinda si am lasat asa franzelele pana seara cand m-am intors acasa.
  17. Franzelele mele cu lapte acru, cimbru  si busuioc sunt minunate, au o coaja asemanatoare ca a painii de casa coapta la cuptorul cu lemne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine sarbeasca

Postat de farfuriavesela

Paine sarbeasca

Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana devine lichida In laptele caldut adaugam drojdia lichida si lasam 10 minute, sa se desfaca bine drojdia Adaugam faina si sarea Obtinem un aluat...

Citeste continuarea

Paine cu faina si malai

Postat de lucy2002

Paine cu faina si malai

Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea. Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa  si cu zahar) lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2019, 13:52
Adauga comentariu...
la 31.05.2019, 14:22
Cu cimbru și busuioc, chiar mi-ar plăcea să gust...!
la 31.05.2019, 16:06
la 31.05.2019, 16:56
trimite-o la mine ,ca tu n-ai voie!))))
la 31.05.2019, 17:31
Super!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking