Ingrediente
Aluat
- 140 gr unt 82% grasime+ ptr uns formele
- 150 gr faina de migdale
- 50 gr faina alba
- 175 gr zahar pudra+ptr decor
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 4 albusuri mari
- ananas cuburi din compot bine scurs
Crumble:
- 50 gr unt
- 50 gr faina
- 2 linguri zahar brun
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cardamom
Mod de preparare
Pentru crumble, amestecam cu varful degetelor toate ingredientele, pana capata aspectul unui pesmet.
Topim untul si il punem deoparte. Amestecam ingredientele uscate intr-un vas.
Mixam albusurile cu un praf de sare si le amestecam cu ingredientele solide, usor, cu o spatula.
Adaugam ananasul si untul topit la temperatura camerei si omogenizam usor.
Ungem 12 forme de briose cu unt si asezam amestecul. Presaram deasupra crumble-ul si dam formele la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana devin usor aurii.
Scoatem prajiturile din cuptor si le lasam sa se raceasca. Le pudram cu zahar pudra, dupa ce s-au racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friand cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|