4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Cele dulci sunt desertul copilariei,iar cele sarate sunt gustarea rapida de peste zi sau cina preparate de mama in zilele cand era prinsa de treburi.Sunt foarte gustoase si satioase.Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri sau sosuri.
Ingrediente
Mod de preparareCele mai bune friganele se fac cu paine de casa pentru ca este mai deasa si nu e asa aerata.Painea se taie felii un pic mai groase.Ouale se bat impreuna cu laptele.Se adauga,in functie de varianta pe care doriti s-o faceti,sare sau zahar.Painea se inmoaie in amestecul de oua si lapte,pe ambele parti.Nu se lasa prea mult pentru a nu se inmuia prea tare,dar nici sa nu fie inmuiata.Untul se pune la incins,se adauga feliile umede si se prajesc pana devin rumene si crocante. Se scot in farfurie si se servesc calde.Cele sarate se pot servi cu rosii si branza telemea sau mancare de mazare verde sau alte legume. Cele dulci se servesc pudrate cu zahar vanilat sau cu dulceata sau sos de ciocolata. Sunt delicioase si reci. Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele dulci sau sarate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de MotanLaOale
Urda si casul se taie cuburi. Cascavalul se rade iar branza de burduf se marunteste. Ouale se bat bine cu piper si cu branza de burduf. Intr-o tigaie se topeste untul si se pun ouale...
Citeste continuareaPostat de miremirc
Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|