Ingrediente
- 200 g aluat foietaj proaspat
- 500 g carne tocata amestec
- 1 ceapa
- 2 oua
- 3 felii de paine
- 1 legatura marar
- piper
- sare
- bete de frigarui
- un galbenus pentru uns
Mod de preparare
Painea se imoaie in apa si se stoarce bine.
Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica.
Mararul se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua.
Se pune sare si piper dupa gust.
Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.
Cu mainile ude se formeaza chiftelute cat mai mici, cat o minge de pimpong.
Se intinde aluatul pe blat si se netezeste cu sucitorul.
Se taie fasii de latime aproximativ cat diametrul chiftelutelor.
Se infig chiftelutelepe batul de frigarui alternand cu fasia de aluat. (vezi foto)
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung fasiile de aluat cu galbenusul de ou.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Cand sunt rumenite frumos sunt gata.
Se servesc calde dar si reci sunt bune.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu chiftelute si aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|