Frigarui de curcan cu legume, la grill

Postat de privatelaura in Curcan
11 Mar 2017 | 3406 vizualizari
Frigarui de curcan cu legume, la grill

O alegere buna, alaturi de legume, piticii mei le-au devorat :)

Ingrediente

  • 400 gr piept dezosat curcan
  • 1 dovlecel
  • 3-4 cartofi lunguieți
  • roșii cherry (mix soiuri)
  • 1 ardei kapia roșu
  • 1 ardei kapia portocaliu
  • sare
  • boia dulce
  • pudră usturoi
  • 2 lg ulei floarea soarelui

Mod de preparare

Carnea de curcan se taie cuburi potrivite. Se stropește cu puțin ulei și zeamă de lămâie, se asezonează cu sare, boia dulce, pudră de usturoi și se marinează la rece.

Între timp, se curăță cartofii, se taie cuburi potrivite, cam de dimensiunea cuburilor de carne. Se gătesc puțin la aburi sau se fierb, se asezonează cu unt și sare și se dau deoparte.

Legumele se curăță, se spală și se taie cuburi potrivite. Dovlecelul se feliază rondele.

Se pregătesc câteva bețe de frigărui, se ung cu puțin ulei.

Se scoate carnea de la rece, se înfig alternativ ingredientele pe câte un băț de frigăruie. Se lasă deoparte.

Se pune la încins grill-ul. Se așază frigăruile pe întreaga suprafață a grilull-ului.

Să nu vă speriați dacă le vedeți prea rumenite, este boiaua care se arde prima, însă carnea va fi suculentă.

Se întorc pe cealaltă parte, se lasă să se frigă până se pătrunde bine carnea.

Se scot frigăruile pe un tocător de lemn, se lasă câteva minute la odihnă, apoi se servesc cu sos iute sau după preferințe.

Sunt absolut grozave aceste frigărui, au și garnitură inclusă și se prepară extrem de repede. Tot ce vă trebuie este un grill bun de care să nu se lipească ingredientele, chiar și în absența grăsimii.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de curcan cu legume, la grill" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker

Postat de Oana

Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker

Pulpa de curcan se cresteaza din loc in loc, se spala si se pune in vasul de la Multicooker. Se mixeaza la robot ardeiul capia cu usturoiul, ceapa si rosiile si se pune amestecul peste carnea de...

Citeste continuarea

Chiftele cu cartofi la cuptor

Postat de oanapl

Chiftele cu cartofi la cuptor

Chiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2017, 11:34
Sigur e curcan si nu curca?
la 11.03.2017, 11:41
bune bune
la 11.03.2017, 11:47
Dupa cat de frageda era carnea, nu avea cum sa fie curca, ele sunt atoase ))
la 11.03.2017, 11:51
la 11.03.2017, 11:54
O, ce rasfat culinar! Arata minunat!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking