Ingrediente
- 1 kg creveti proaspeti
- 650 gr. somon file proaspat
- 1 lingurita oregano proaspat tocat
- o lingurita busuioc proaspat tocat
- sare de mare
- piper alb un praf
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 3 lamai si doua lime
- o lingura de vin alb
- 5 linguri ulei de masline
- 1/4 lingurita fulgi de piper rosu
- o lingurita chimion macinat
- un praf de turmeric
- o lingurita susan optional
- vin pentru inmuiat betisoarele
Mod de preparare
Betisoarele se inmoaie o ora inainte de folosire intr-o sticla cu vin alb.
Intr-un vas se pregateste sosul pentru marinat:
Se pune uleiul, se adauga piperul alb, fulgii de piper rosu zdrobiti, zeama de lamaie, o lingura de vin alb demi-dulce, sarea, chimionul, turmericul, oregano si busuiocul tocat marunt si se omogenizeaza.
Crevetii curatati si somonul taiat pentru frigarui in bucati se pun in marinata si se lasa minim o ora la frigider.
Se scot betisoarele din vin si se pun bucatile de somon si crevetii. Eu am pus cate doua betisoare la o frigaruie.
Lamaile si lime se taie in feliute cat mai subtiri.
Am intercalat somonul cu felii de lamaie , creveti si felii de lime.
Daca doriti in acest moment presarati susan deasupra.
Frigaruile se pun pe gratarul uns cu putin ulei de masline si se tin pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de somon si creveti la gratar cu lamaie si lime" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|