Ingrediente
Pentru frigarui:
- 600 grame piept de pui, fara piele si os, taiat cuburi
- 2 catei de usturoi
- 1 bucata medie de ghimbir proaspat, feliat
- 1 lingurita piper cayenne
- 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 1 lingura de paprika afumata
- 1/2 lingurita seminte de cumin
- 1/2 lingurita de scortisoara pudra
- sare/piper
- 2 linguri ulei de masline
Pentru sosul mentolat:
- 1/2 cana iaurt
- 5 frunze menta proaspata, tocata
- 1/2 lingurita fulgi de piri-piri
- sucul de la 1/2 lamaie
- 3 linguri de branza tare de oaie
Pentru cous-cous
- 1 cana cous-cous
- 2 cani supa de legume
- 1 catel de usturoi pisat
- 1/3 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita turmeric
- 1 lingura de ulei
- 1/2 lingurita cumin pudra
- 1/2 lingurita ghimbir pudra
Mod de preparare
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca usturoiul, ghimbirul, piperul cayenne, patrunjelul, paprika, cuminul, scortisoara, sare si piper. La final se adauga uleiul si se amesteca pana devine o pasta omogena.
Se ung bucatile de pui cu pasta obtinuta anterior si se lasa la marinat 2 ore in frigider.
Se aseaza bucatile de pui de frigarui si se gatesc pe un gratar fierbinte 4 minute pe parte, pana prin o culoare aurie si sunt gatite complet.
Pentru cous-cous, se fierbe supa impreuna cu usturoiul, scortisoara, turmericul, uleiul, cuminul si ghimbirul. Se toarna peste cous-cous si se acopera. Dupa 10 minute se amesteca cu o furculita.
Pentru sosul mentolat, se amesteca toate ingredientele.
Se servesc frigaruile impreuna cu sosul si cous-cous.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|