Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
5 Mai 2014 | 3085 vizualizari
Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous

Ingrediente

Pentru frigarui:

  • 600 grame piept de pui, fara piele si os, taiat cuburi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata medie de ghimbir proaspat, feliat
  • 1 lingurita piper cayenne
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 1 lingura de paprika afumata
  • 1/2 lingurita seminte de cumin
  • 1/2 lingurita de scortisoara pudra
  • sare/piper
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru sosul mentolat:

  • 1/2 cana iaurt
  • 5 frunze menta proaspata, tocata
  • 1/2 lingurita fulgi de piri-piri
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri de branza tare de oaie

Pentru cous-cous

  • 1 cana cous-cous
  • 2 cani supa de legume
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 lingurita cumin pudra
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra

Mod de preparare

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca usturoiul, ghimbirul, piperul cayenne, patrunjelul, paprika, cuminul, scortisoara, sare si piper. La final se adauga uleiul si se amesteca pana devine o pasta omogena. 

Se ung bucatile de pui cu pasta obtinuta anterior si se lasa la marinat 2 ore in frigider. 

Se aseaza bucatile de pui de frigarui si se gatesc pe un gratar fierbinte 4 minute pe parte, pana prin o culoare aurie si sunt gatite complet. 

Pentru cous-cous, se fierbe supa impreuna cu usturoiul, scortisoara, turmericul, uleiul, cuminul si ghimbirul. Se toarna peste cous-cous si se acopera. Dupa 10 minute se amesteca cu o furculita. 

Pentru sosul mentolat, se amesteca toate ingredientele. 

Se servesc frigaruile impreuna cu sosul si cous-cous. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Legume la cuptor cu couscous si pulpe de pui

Postat de katty

Legume la cuptor cu couscous si pulpe de pui

In uleiul incins punem la prajit pulpele curatate, spalate si scurse bine. Cand pulpele s-au rumenit pe ambele fete, le scoatem intr-o farfurie. In uleiul incins punem ceapa tocata fin,...

Citeste continuarea

Tarta cu carne de pui si legume mexicane

Postat de oanapl

Tarta cu carne de pui si legume mexicane

Intr-un vas, pui untul moale, oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Carnea de pui taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2014, 12:32
Super, Adriana! Şi ştii ce-mi place cel mai mult, combinaţia de mentă cu usturoi, care, alături de celelalte ingrediente, dă o savoare aparte preparatului, ceva de genul "mai vreau o porţie".
la 05.05.2014, 12:33
Asa-mi place!
la 05.05.2014, 12:35
ce bine arata
la 05.05.2014, 12:37
Ce pregatita sunt pentru masa
la 05.05.2014, 12:39
Nu zic nu,asa sa gust...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking