Ingrediente
- 800g carne de porc putin impanata
- 800g cartofi rosii
- 2 cepe rosii
- 50ml ulei
- vegeta
- piper
- boia
- sare
Mod de preparare
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi ca pentru mancare.
Se pun in apa rece.
Carnea se taie cuburi potrivite.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Se incunge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa 3-4 minute.
Se adauga carnea si se caleste inca 5 minute pana se albeste carnea.
Se presara condimentele, se pune un pahar de apa, se amesteca si se lasa la fiert la foc potrivit, cu capac, 20-25 minute.
Se lasa la prajit pana carnea devine frageda, scade zeama si bucatile de carne se prajesc putin.
Intre timp se prajesc cartofii separat in baie de ulei.
Cand sunt prajiti, se scurg si se pun peste carne si se amesteca.
Se mai prajesc impreuna 2-3 minute, se potriveste de sare si este gata.
Se mananca obligatoriu cu muraturi.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura brasoveana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|