Friptura de curcan cu legume si sos de rosii

Postat de mirela0911 in Curcan
3 Dec 2017 | 5625 vizualizari
Friptura de curcan cu legume si sos de rosii

Un preparat usor si tare gustos care poate fi servit atat la pranz, cat si la cina!

Ingrediente

  • 1 buc piept de curcan
  • sare
  • piper
  • boia
  • condimente pentru pasare
  • 1 buc ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov mai mic
  • 1/2 jumatate ardei kapia
  • 50 ml ulei de masline cu rozmarin
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 kg cartofi rosii
  • verdeturi pentru cartofi Kotanyi
  • ulei
  • salata de sfecla rosie
  • castraveti murati

Mod de preparare

Se spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin ulei. Se lasa la rece in jur de o jumatate de ora (se poate si mai mult, eu nu am avut la dispozitie decat atat).

Se ia o tava care se stropeste cu ulei si se asaza bucatile de carne.

Ceapa se curata si se taie felii. La fel si usturoiul, se curata si se taie feliute. Ardeiul kapia se spala si se taie fasii. Morcovul se curata si se taie rondele. Toate acestea se asaza peste bucatile de carne, se mai stropeste cu uleiul cu rozmarin, se mai condimenteaza cu sare, piper si condimentele pentru pasare.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade C, pentru cca. 10 minute,dupa care se scoate si se toarna vinul. Se acopera tava si se da la cuptor din nou pentru 30 de minute. Se poate verifica si mai repede si se mai stropeste carnea cu sosul din tava. Cand este aproape facuta, se toarna sosul de rosii in tava si se da din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute, la 180 de grade C.

Se serveste cu cartofi aurii pregatiti astfel: se curata cartofii si se taie in patru pe lungime. Se pun la fiert in apa cu sare si, cand sunt aproape fierti, se scurg de apa si se pun intr-o tava. Se stropesc cu putin ulei, se condimenteaza cu sare daca mai este nevoie si se presara verdeturile pentru cartofi. Se da tava la cuptor la 200 de grade C, pana se rumenesc frumos si devin usor crocanti. Se poate introduce tava cu cartofi odata cu friptura.

Se serveste alaturi de muraturile preferate, noi am preferat salata de sfecla rosie si castraveti murati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu legume si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Frigarui de iarna la cuptor

Postat de mihaelar63

Frigarui de iarna la cuptor

carnea se spala se feliaza bucati mai mici . slanina si carnatul se taie bucati . se curata , spala si feliaza legumele . usturoiul se curata si se zdrobeste ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2017, 20:31
foarte bun
la 03.12.2017, 20:35
Si curca nu s-a revoltat ca ai lasat-o vaduva?
la 03.12.2017, 20:36
Clemeeee ... esti totala! ))
la 03.12.2017, 20:39
Multumesc, Catalina!
la 03.12.2017, 20:49
Foarte bună!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking