Friptura de curcan cu sos de rodii

Postat de Oana in Curcan
11 Ian 2018 | 1067 vizualizari

Friptura de curcan cu sos de rodii dulce-acrisor este o combinatie inedita, perfecta pentru o masa festiva. Modul de preparare este foarte simplu, iar combinatia de sosuri o sa te surprinda in mod placut. Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan, dezosat si fara piele
  • 200 ml vin alb demisec
  • 400 ml supa de curcan (sau pui)
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • cateva crengute cimbru proaspat

Sos de rodii:

  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu otet
  • sucul de la o lamaie
  • sucul de la o rodie mare

Sos alb:

  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura cu faina
  • 200 ml supa de curcan

Mod de preparare

Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga bine. Condimenteaza pieptul de curcan cu sare si piper, apoi rumeneste-l in tigaie, pe ambele parti.

Adauga vinul si lasa pe foc pana incepe sa scada, apoi pune jumatate din cantitatea de supa, crengutele de cimbru si mai lasa 5 minute pe foc.

Strecoara zeama din tigaie si pune-o deoparte, o vei folosi la sos! Muta pieptul de curcan intr-o tava. Adauga restul de supa si pune-l la cuptor, la 180 de grade, aproximativ o ora, acoperit cu capac sau hartie de copt umezita. Dupa 30 de minute, indeparteaza hartia si mai lasa in cuptor inca 30 de minute, sa se rumeneasca deasupra.

Pentru sosul de rodii, pune zaharul intr-o craticioara si lasa-l la foc mic sa se caramelizeze.

Adauga otetul si zeama de lamaie, apoi sucul de rodii si lasa-l sa fiarba 5 minute.

Pentru sosul alb, topeste untul in alta craticioara, adauga faina si apoi pune supa fierbinte, putin cate putin, amestecand cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.

Toarna apoi deasupra sosul strecurat din tigaie si sosul de rodii si fierbe totul 10 minute, la foc mediu.

Scoate tava din cuptor si feliaza pieptul de curcan, apoi muta-l inapoi in tava si toarna deasupra sosul de rodii. Condimenteaza cu sare si piper si pune din nou tava in cuptor pentru 10-15 minute, ca sa se amestece bine aromele.

Pentru o combinatie reusita, langa friptura de curcan cu sos de rodii poti pune un piure aromat de pastarnac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu sos de rodii" nu uita sa-i faci un review
Comentarii (12)
Retete similare

Piept de curcan cu sos de rodii

Postat de alldaycooking

Pieptul de curcan l-am uns cu putin ulei de masline. Piperul, boiaua, ierburile de Provance si sarea le-am amestecat cu coriandrul zdrobit. Am frecat pieptul de curcan cu amestecul de condimente,...

Citeste continuarea

Piept de curcan cu sos de rodii

Postat de Oana

Cum procedam: spalam carnea si o ungem cu ulei de masline, o condimentam cu sare si piper si o punem la rumenit pe ambele parti intr-o tigaie de teflon, pana isi schimba culoarea. Apoi...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 11.01.2018, 11:19
o bunatate
la 11.01.2018, 11:56
Delicioasă!
la 11.01.2018, 12:19
la 11.01.2018, 12:35
la 11.01.2018, 13:05
Delicatesa nu gluma!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooking
Retete diabetici