Friptura de ied impanata cu usturoi

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
8 Mai 2010 | 23658 vizualizari
Friptura de ied impanata cu usturoi

Ingrediente

  • .1/2 buc. ied
  • .1 pahar de vin alb sec
  • .ulei de masline
  • .1 morcov
  • .1 rosie
  • .1/2 lamaie
  • .cimbru
  • .rozmarin
  • .boia
  • .1 legatura patrunjel
  • .2-3 catei de usturoi
  • .2-3 fire de usturoi verde
  • .piper boabe

Mod de preparare

Se curata de pielite, se spala  bucata de ied si apoi se inteapa din loc in loc si se impaneaza cu usturoi.

Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper,cimbru, rozmarin,boia

.Se stropeste cu putin ulei de masline si se aseaza intr-o tava in care se pune vinul, o cana cu apa,morcovul, rosia, lamaia ,toate taiate rondele,boabele de piper si patrunjelul verde.

Se da la cuptor  si din cand in cand se mai stropeste cu zeama din tava.

Se lasa sa se rumeneasca bine , se scoate din cuptor si se serveste alaturi de o garnitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de ied impanata cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

Postat de merisor67

Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

Mai intai pregatim chiftelutele. Curatam legumele si le spalam, apoi trecem ceapa si usturoiul prin masina de tocat sau robot si le amestecam cu carnea tocata. Trecem prin masina de tocat si...

Citeste continuarea

Friptura pentru Mos Craciun

Postat de katty

Friptura pentru Mos Craciun

Pentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte. Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2010, 09:34
cu furculitele inaintedar azi ati gatit toate foarte colorat frumos si gustos
la 08.05.2010, 09:36
Ela , aici esti prima ti se cuvine totul.................este primavara si totul este colorat, inclusiv mancarea....pup si multumesc!......................
la 08.05.2010, 09:39
vai da ce frumusete, dar de unde ai ied, dar asta e ied de capra sau de caprioara?
la 08.05.2010, 09:50
azi gatiti voi,ca eu primesc la pachet de la mama
la 08.05.2010, 09:55
de capra Rivka...................am niste prieteni care au ferma si ma mai aprovizionez de la ei cu cate ceva bun...............pup

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking