Ingrediente
- 1,5 kg pulpa de miel (marinata)
- 6-7 cartofi potriviti
- frunzulite de busuioc proaspat
- pentru marinat: 200 ml vin rosu (de calitate), 100 ml ulei, o capatana de usturoi, mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat
Mod de preparare
Se spala carnea foarte bine. Se asaza intr-un vas incapator si se condimenteaza din plin cu usturoi (tocat sau pisat), mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat. Se adauga apoi vinul rosu si uleiul, se omogenizeaza totul si se pastreaza la rece pentru minim 48 de ore.
La momentul gatirii, se asaza carnea intr-o tava de aragaz.
Cartofii se taie in felii, se condimenteaza dupa gust cu sare, ardei iute si rozmarin, dupa care ii adaugam in tava.
Se presara busuioc proaspat, tocat marunt, si, se da tava la cuptor pana ce carnea si cartofii se rumenesc uniform.
Se servesc alaturi de un pahar de vin :) Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|