Friptura de miel cu rucola

Postat de IoanaV in Oaie
2 Mai 2021 | 1824 vizualizari
Friptura de miel cu rucola

Ingrediente

  • 1 kg carne miel sau oaie
  • 2 lamai
  • 4 linguri sare
  • 1/2 lingurita praf cimbru
  • 1/2 lingurita praf ghimbir
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita marar
  • 1/2 lingurita praf cuisoare
  • 1/2 lingurita praf fenicul
  • 100 ml ulei
  • 100 gr rucola
  • 7-10 catei usturoi

Mod de preparare

Se spala carnea de miel.

 Intr-un vas incapator sa adauga cele 4 lg sare, 1 lamaie stoarsa si condimentele: cimbru, fenicul, ghimbir, busuioc, marar, cuisoare, fenicul si 1 sau 2 litri apa si amestecam marinada.

Adaugam carnea de miel in marinada si o lasam minim 4 ore la macerat. Daca marinada nu acopera carnea o putem intoarce la fiecare ora sau mai adaugam apa cu sare in vas.

Separat se face o pasta la blender din rucola, cateii de usturoi, 1 lamaie stoarsa si 100 ml ulei. Daca pasta pare prea groasa putem adauga o cana de apa.

Scoatem carnea din marinada, o spalam bine cu apa, o asezam intr-o tava cu capac si o ungem bine cu pasta cu rucola. Ce ramane din pasta o punem deasupra pe friptura. Punem capac la tava si o dam la cuptorul incins la 170C o ora. Apoi o mai lasam 1,5 ore la foc mic.

Friptura este foarte frageda si nu se simte gustul de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu rucola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de miel cu cartofi si menta

Postat de cristeena20

Mancare de miel cu cartofi si menta

- Carnea de miel se portioneaza in bucati nu prea mici ci potrivite. Este foarte buna carnea cu oase.  - Intr-o cratita cu pereti mai inalti punem ulei de masline si calim ceapa tocata...

Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de Sylvia

Friptura de miel

Am inceput totul de la o carne de foarte buna calitate , esentiala pentru a avea o friptura reusita. Am avut o pulpa de miel de 3 kg , am respectat pasii de condimentare, marinare si preparare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2021, 13:28
la 03.05.2021, 15:42
la 03.05.2021, 21:01
Delicioasă!
la 04.05.2021, 07:48
Buna!
la 05.05.2021, 11:34
Arata bine!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking