Ingrediente
- 1 kg carne miel sau oaie
- 2 lamai
- 4 linguri sare
- 1/2 lingurita praf cimbru
- 1/2 lingurita praf ghimbir
- 1/2 lingurita busuioc
- 1/2 lingurita marar
- 1/2 lingurita praf cuisoare
- 1/2 lingurita praf fenicul
- 100 ml ulei
- 100 gr rucola
- 7-10 catei usturoi
Mod de preparare
Se spala carnea de miel.
Intr-un vas incapator sa adauga cele 4 lg sare, 1 lamaie stoarsa si condimentele: cimbru, fenicul, ghimbir, busuioc, marar, cuisoare, fenicul si 1 sau 2 litri apa si amestecam marinada.
Adaugam carnea de miel in marinada si o lasam minim 4 ore la macerat. Daca marinada nu acopera carnea o putem intoarce la fiecare ora sau mai adaugam apa cu sare in vas.
Separat se face o pasta la blender din rucola, cateii de usturoi, 1 lamaie stoarsa si 100 ml ulei. Daca pasta pare prea groasa putem adauga o cana de apa.
Scoatem carnea din marinada, o spalam bine cu apa, o asezam intr-o tava cu capac si o ungem bine cu pasta cu rucola. Ce ramane din pasta o punem deasupra pe friptura. Punem capac la tava si o dam la cuptorul incins la 170C o ora. Apoi o mai lasam 1,5 ore la foc mic.
Friptura este foarte frageda si nu se simte gustul de miel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu rucola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|