Friptura de miel impanata

Postat de MotanLaOale in Oaie
17 Iun 2015 | 4012 vizualizari
Friptura de miel impanata

Inspiratia am luat-o de la Ina.

Ingrediente

  • 3kg miel (pulpa si coaste)
  • 1 capatana usturoi
  • 50ml ulei
  • 100ml vin alb
  • vegeta
  • boia
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Carnea de miel se curata, se spala si se usuca.

Usturoiul se curata si cateii mai dolofani se taie in doua.

Cu un cutit cu varf ascutit facem buzunare (taieturi) in carne si introducem un catel de usturoi.

Se impaneaza pe toate partile cat mai des.

Se unge carnea cu ulei si se presara cu vegeta, piper, boia si cimbru.

Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se toarna vinul si apa si se mai presara condimente.

Se introduce in cuptor pentru 1,5 - 2 ore la foc mediu.

Se intoarce si se unge cu zeama din tava din cand in cand.

Cand se desprinde de pe os si este rumenita frumos este gata.

Se serveste calda sau rece cu salata verde cu usturoi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel impanata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocanita de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de diaconta

Tocanita de miel  pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am spalat si sters carnea cu un servet de hârtie. Am amestecat toate ingredientele pentru marinada. Am pus carnea în marinada obtinuta, am întors-o ca sa se îmbibe...

Citeste continuarea

Miel cu rosii si spanac

Postat de katty

Miel cu rosii si spanac

Taiem carnea in bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional in ea pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa si lasam sa se inmoaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2015, 15:01
ce bine arata
la 17.06.2015, 15:02
wow ...extra
la 17.06.2015, 15:02
Foarte buna si rumena
la 17.06.2015, 15:04
yam yam yam
la 17.06.2015, 15:10
Ce pofta mi-ai facut!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking