Ingrediente
- 3.5 kg miel [ o jumatate ]
Marinata :
- 2 fire usturui verde
- 2 pahare vin rosu
- 2 lingurite oregano uscat grcesc
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite pudra ghimbir
- 1 lingurita pudra scortisoara
- 1 lingurita pudra nucsoara
- 1 lingurita pudra usturoi
- 1 lingurita boabe piper
- 1 lingurita boia afumata
Untura de porc pentru prajit
- 3 cepe rosii
- 2 lingurita pasta iute de ardei rosii
- 1 pahar vin rosu
- 150 gr slanina afumata
Mod de preparare
- Carnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat carnea bucati mai mari Dupa ce am condimentat am portionat bucatile mai mici.
- Portionata carnea se patrunde mai usor cu aromele mirodeniilor . In plus se serveste mai usor cand sunt mai multe persoane la masa.
- Peste carne am presarat ingredientele indicate la marinata si am masat cu ele bucatile de carne .
- Am turnat deasupra vinul rosu si am pus vasul la frigider pentru 24 ore . Din cand in cand am intors carnea in asa fel incat sa ajunga fiecare bucata in vin.
- Am scos bucatile de carne si le-am pus intr-o tava mare . Am curatat 3 cepe rosii si le-am taiat rondele.
- In acest moment am observat ca intru in criza de timp si mi-am amintit ca am vazut unii chefi vestiti ca prajesc carnea in tigaie si abia apoi o pun la cuptor.
- Am scos bucatile de miel si le-am scurs de lichidul de la marinare[ pe care l-am pastrat ] .
- Am prajit carnea in untura proaspata de porc incinsa .Mielul a capatat rapid o frumoasa culoare rosiatica .
- Am transferat bucatile de carne in tava cu ceapa rosie si zeama de la marinare. Am sarat putin si am distribuit si pasta de ardei iute .
- Am presarat deasupra slaninuta afumata taiata marunt . Am mai adugat un pahar cu vin rosu si am dat la cuptor timp de o ora .
- Am impachetat tava in folie de aluminiu iar la gradina am incalzit pe gratar friptura .
- la servire am decorat cu patrunjel verde codite taiate de usturoi verde si rosii cherry.
- Am servit friptura de miel cu castraveciori murati in saramura.
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel de Pasti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|