Miel de Pasti

Postat de mihaelar63 in Oaie
4 Mai 2016 | 7249 vizualizari
Miel de Pasti

In fiecare an avem cativa prieteni care stiu ca la mine  de Pasti se mananca un miel gustos.  Cu mic cu mare impachetam tava cu mielut si a doua zi ne destindem in aer curat ,la gradina . Zis si facut  dar idei nu prea aveam. Un singur lucru este clar:   un miel marinat este perfect degustat . Reteta s-a conturat pe parcurs iar friptura picanta si aromata, a primit laude. "Retete de Pasti"

Ingrediente

  • 3.5 kg miel [ o jumatate ]

Marinata :

  • 2 fire usturui verde
  • 2 pahare vin rosu
  • 2 lingurite oregano uscat grcesc
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite pudra ghimbir
  • 1 lingurita pudra scortisoara
  • 1 lingurita pudra nucsoara
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 lingurita boabe piper
  • 1 lingurita boia afumata

Untura de porc pentru prajit

  • 3 cepe rosii
  • 2 lingurita pasta iute de ardei rosii
  • 1 pahar vin rosu
  • 150 gr slanina afumata

Mod de preparare

  1. Carnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat  carnea bucati mai mari  Dupa ce am condimentat am portionat bucatile  mai mici.
  2. Portionata carnea se patrunde mai usor cu  aromele mirodeniilor  . In plus se serveste mai usor cand sunt mai multe persoane la masa.
  3. Peste carne am presarat ingredientele indicate la marinata si am masat cu ele bucatile de carne .
  4. Am turnat deasupra vinul rosu si am pus vasul la frigider pentru 24 ore . Din cand in cand am intors carnea in asa fel incat sa ajunga fiecare bucata in vin.
  5. Am scos bucatile de carne si le-am pus intr-o tava mare . Am curatat 3 cepe rosii si le-am taiat rondele.
  6. In acest moment am  observat ca intru in criza de timp si mi-am amintit ca am vazut unii chefi vestiti ca prajesc carnea in tigaie si abia apoi o pun la cuptor.
  7. Am scos bucatile de miel si le-am scurs de lichidul de la marinare[ pe care l-am pastrat ] .
  8. Am prajit carnea in untura proaspata de porc incinsa .Mielul a capatat rapid o frumoasa culoare rosiatica .
  9. Am transferat bucatile de carne in tava cu ceapa rosie si zeama de la marinare. Am sarat putin si am distribuit si pasta de ardei iute .
  10. Am presarat deasupra slaninuta afumata taiata marunt . Am mai adugat un pahar cu vin rosu si am dat la cuptor timp de  o ora .
  11. Am impachetat tava in folie de aluminiu iar la gradina am incalzit pe gratar friptura .
  12. la servire am decorat cu patrunjel verde codite taiate de usturoi verde si rosii cherry.
  13.  Am servit   friptura de miel cu castraveciori murati in saramura.
  14.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel de Pasti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de miel cu sos de rosii

Postat de oanapl

Ciorba de miel cu sos de rosii

Se curăță capul de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă sărată cu oțet. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa. Între timp se curăță, se...

Citeste continuarea

Ciorba de miel cu mazare si cartofi

Postat de katty

Ciorba de miel cu mazare si cartofi

Spalam bine carnea de miel portionata si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o depaseasca cu cateva degete. Spumam bine si fierbem pana este fiarta de jumatate. Curatam legumele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2016, 22:49
arata bine
la 04.05.2016, 22:58
la 04.05.2016, 23:02
DACA E MIEL VIN SI EU , NU REFUZ ASA CEVA !!!
la 04.05.2016, 23:49
bun bun
la 05.05.2016, 07:19
Bună fripturica!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking