Ingrediente
- - 2 pulpe de miel mici sau una mai mare
- -2 capatani de usturoi
- -300 ml vin alb
- -sare si piper
- -50 ml ulei de masline
- -slaninuta afumata
- -2 linguri de mustar
- - boia de ardei iute -
- 2 frunze de dafin
- -cimbru
- -busuioc.
- -200 ml supa de legume sau apa
Mod de preparare
Carnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune intr-o tava si se lasa cateva ore la marinat (de preferinta peste noapte), intr-un bait obtinut din vin, supa de legume, uleiul de masline, mustar, o capatana usturoi zdrobit, boia, sare, piper, cimbru, busuioc si frunze de dafin.
Se preincalzeste cuptorul, se baga tava in cuptor unde va sta 3 ore la foc mic. Din cand in cand se stropeste friptura cu lichidul din tava. Daca este nevoie se mai adauga vin sau apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|