Friptura de miel la cuptor

Postat de AlexTeacher in Oaie
3 Apr 2018 | 8024 vizualizari

O friptura delicioasa, frageda si aromata pentru masa de Paste!

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel dezosata de 1.8 kg
  • 3 crengute rozmarin
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • cateva linguri ulei de masline
  • 1 lime
  • 200 ml apa
  • 200 ml vin rosu demisec
  • 15 frunze menta
  • jum. Legatura patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 2 kg cartofi noi intregi

Mod de preparare

Pulpa dezosata se curata bine de grasimea in exces si se pune intr-o tava mai adanca.

Intr-un tocator sau robot de bucatarie se pun ceapa si usturoiul verzi tocate, frunzele de rozmarin si menta, zeama de lime, uleiul de masline, vinul rosu, apa si sare si piper dupa gust. Se mixeaza bine si se toarna apoi pasta obtinuta peste carne. Se maseaza bine carnea, se acopera tava cu o folie de plastic si se lasa la frigider la marinat pentru 24 de ore.

Se scoate apoi carnea din frigider si se muta intr-o tava mai mare. Pe langa carne se pun cartofii noi intregi, in coaja, bine spalati inainte. Se stropesc si ei cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune apoi in tava o cana de apa si inca putin vin rosu.

Se acopera tava cu hartie de copt si apoi cu folie de aluminiu si se pune la cuptor, la 165 de grade C, pentru 2 ore. Se scoate apoi folia si se creste temperatura la 200 grade C si se mai lasa 7-10 minute sa se rumeneasca deasupra.

Inainte de servire, presarati deasupra patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Retete similare

Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Postat de rocsi_1612

Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Pulpa de miel o parlim putin pe flacara aragazului, pe toate partile, apoi o spalam. Ceapa si usturoiul verde, le curatam, le taiem rondele, la fel si morcovul. Usturoiul il curatam si il taiem...

Citeste continuarea

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de merisor67

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Mai intai curatam carnea, o pudram cu condimente si sare si o asezam in caserola pentru vidare. Curatam si taiem cateii de usturoi in rondele si ii adaugam in caserola, apoi completam cu vin...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.04.2018, 15:47
la 03.04.2018, 16:18
la 03.04.2018, 17:08
Yummy!
la 05.04.2018, 07:45
la 12.04.2018, 08:45

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking