Friptura de porc cu caise

Postat de ctlina in Porc
7 Aug 2015 | 4198 vizualizari
Friptura de porc cu caise

Din nou o reteta cu caise........ cu carne de data aceasta

Ingrediente

  • pulpa de porc - 700 g (cumparata de la macelar)
  • 1 catel de usturoi
  • ceapa verde
  • 6 caise
  • roșii cherry
  • 1 morcov
  • 20 cl de vin alb
  • 15-20 cl de apă clocotită
  • unt de usturoi (mixati 40 gr de unt, 2 catei de ustroi ,1/2 legatura de patrunjel)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare, piper, cimbru, dafin

Mod de preparare

Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet.

Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza

O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de usturoi.

Legam bine cu sfoara de bucatarie Curatam si spalam legumele.

Intr-un vas adanc, incingem uleiul de masline si o punem la prajt pe toate partile cam 5 minute.

Adaugati ceapa verde, morcovul taiat rondele, si usturoiul tocat. Amestecati. Puneti condimente, cimbru, dafin si adaugati vinul.

Gatiti timp de 10 minute fara sa acoperiti.

Adaugati apa clocotita, rosiile cherry si jumatatile de caise ramase.

Acoperiti si gatiti timp de 20 minutes.

Lasati sa se raceasca.

Scoateti carnea cand este rece, indepartati sfoara de bucatarie si portionati-o felii .

Se pune sosul cu legume intr-un vas la cuptor si feliile de carne deasupra.

Se lasa sa se rumeneasca timp de 15 minute. 

Serviti cu : piure de cartofi (reteta aici ) sau cu o salata de cartofi (reteta aici).

Pofta Buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar

Postat de ctlina

Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar

Intr-o oala mica puneti toate ingredientele de la marinata. Aduceti la fierbere si gatiti cateva minute pana cand caisele devin moi. Laisati sa se raceasca si presati totul cu o...

Citeste continuarea

Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise

Postat de katty

Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise

Spalam bucata de carne si crestam soriciul oblic, pe toata lungimea lui. Asezam bucata de carne in tava impreuna cu vinul, sare, piper, cimbru si foi de dafin. Acoperim tava si o lasam  peste...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 07.08.2015, 21:37
la 07.08.2015, 22:57
Ma sacrific eu si mananc porcul,caisele le cedez..
la 07.08.2015, 23:23
Buna!!!!
la 07.08.2015, 23:38
ok cleme
la 08.08.2015, 00:18
Buna!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking