Friptura de porc cu orez

Postat de mihaelar63 in Porc
15 Apr 2019 | 3517 vizualizari
Friptura de porc cu orez

 Am avut o bucata de carne de porc Mangalita de casa, grozav de frumoasa. O carne frumos marmorata cu putina grasime care a fost eliberata la copt. Un adevarat deliciu.

Ingrediente

  • 1 kg carne porc Mangalita
  • 100 ml ulei
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingurita de boia rosie ungureasca
  • 1 lingura mix zaatar israelian
  • 1/4 lingurita piper negru brazilian
  • sare
  • orez-200 gr + 100 ml ulei +1 ceapa verde + 1/2 legatura patrunjel verde+sare
  • salata varza verde

Mod de preparare

  1. Carnea de porc se feliaza in felii mai grosute.
  2. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia.
  3. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore.
  4. Usturoiul verde se feliaza rondele si se pune in tava.
  5. Asezati feliile de carne peste usturoi si turnati in tava un pahar cu apa.
  6. Se da tava la cuptor timp de 20 minute la 220 grade Celsius.
  7. Se intoarce de vreo doua ori carnea de pe o parte pe alta.
  8. Dupa 20 minute se pune la functia full gril timp de 10 minute pentru rumenire.
  9. Daca este nevoie se mai pune pe fundul tavii putina apa.
  10. La servire se presara peste carne sos din tava si se da prospetime cu usturoi verde tocat. 
  11. Am preparat un pilaf simplu : Am sotat in ulei ceapa verde taiata rondele , am prajit impreuna cu boabele de orez , am sarat si am turnat deasupra apa fierbinte .Am lasat timp de 10 minute la foc mic , sub capac. Amamestecat cu patrunjel verde tocat.
  12. Alaturi de friptura de porc cu orez am servit o salata simpla de varza-proaspata, de primavara cu ulei de masline, sare si otet de mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de porc cu legume si orez

Postat de mirela0911

Friptura de porc cu legume si orez

Se spala carnea apoi se sterge bine de apa. Se taie in felii ca pentru snitele. Se bate usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se...

Citeste continuarea

Bucățele de porc, ciuperci pleutorus și mix de orez

Postat de panacris

Bucățele de porc, ciuperci pleutorus și mix de orez

Bucățelele de porc se pun la dinstuit împreună cu ciupercile curățate și tocate mărunt, cca. 10 minute la foc mic, într-un vas Wokk, acoperit. Apoi se adaugă ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2019, 22:17
buna tare
la 15.04.2019, 22:32
Buna!
la 15.04.2019, 22:34
la 15.04.2019, 22:47
Ai stricat bunătate de carne cu orezul!😀Mergea foarte bine și doar cu salata sa un mujdei cu mamaliga😀
la 15.04.2019, 22:47
Bunica ) Orezul este interzis dar n-am mancat de doua luni si mi-a fost pofta )

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking