Ingrediente
- carne pentru 8-10 fripturi
- sare
- 2 linguri ulei (pentru a unge carnea)
- Sos: 50 g unt,sare, cateva boabe de coriandru, putin piepr macinat, cateva boabe de mustar, 2 graunti usturoi, patrunjel verde, o lingura de zeama de lamaie, 20 ml vin alb, o lingura smantana.
Mod de preparare
Friptura se portioneaza si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se unge cu ulei. Se pune pe grill-ul incins. Cand este gata carnea o scoatem pe o farfurie.
Sosul: untul pe pune intr-o cratita la topit. Se pune sare. Cand s-a topit se adauga coriandru, boabe de mustar,piper macinat si grauntii de usturoi taiati feliute. Amestecam. Adaugam zeama de lamaie, vinul si la final patrunjelul verde. Se da sosul de-o parte si se adauga si smantana. Amestecam. Servim cald peste friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de unt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|