Friptura de porc in sos de vin si ierburi

Postat de Satisfyyourcravings in Porc
23 Apr 2018 | 1991 vizualizari
Friptura de porc in sos de vin si ierburi

Ingrediente

  • 1/4 cana ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri rozmarin proaspat
  • cateva frunze de slavie
  • 500 grame friptura de porc
  • 1 1 /4 cana + 2 linguri vin alb sec
  • sare, piper
  • 1/2 cana supa de pui (se poate obtine din cub concentrat)
  • 1/2 cana smantana pentru gatit
  • cartofi fierti pentru servit

Mod de preparare

Usturoiul se taie in jumatate longitudinal, frunzele de rozmarin si salvie se toaca. 

Se incalzeste uleiul intr-o caserola si se soteaza usturoiul, rozmarinul si salvia un minut. Se adauga carnea, avand grija ca mare parte din ierburi sa fie sub bucatile de porc. Se prajesc 5 minute pe parte, apoi se transfera pe o farfurie. 

In caserola, se adauga 1 1/4 cana de vin si folosind o lingura din lemn, se indeparteaza cat mai multe din rezidurile de pe fundul caserolei. Se gateste 1-2 minute, pana cand s-a evaporat tot alcoolul. 

Se reduce focul la mediu spre mic. Se adauga carnea inapoi in caserola si se presara cu sare si piper. Se gateste 1 1/2 ore, acoperit cu un capac intorcand carnea la fiecare 20 de minute. Se adauga apa fierbinte daca este nevoie. 

Se transfera pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu. 

Se ajusteaza focul la mediu si se adauga restul de vin. Cu o lingura de lemn se indeparteaza cat mai multe din rezidurile de pe fundul caserolei. Se lasa 1-2 minute. Se adauga supa si se amesteca. 

Se reduce focul la mic si se adauga smantana. Se amesteca usor pana cand devine un sos cremos. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se servesc bucatile de carne cu sos si cartofi fierti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in sos de vin si ierburi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Friptura marinata pe pat de sos rece din praz

Postat de Valclaudia

Friptura marinata pe pat de sos rece din praz

Spalam carnea, o taiem felii de grosimea unui deget. Din vin rosu, bere, pasta de tomate, usturoi granulat, rozmarin uscat, ierburi de Provence sare si piper dupa gus, facem un ameste prin care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2018, 22:15
la 23.04.2018, 22:19
Cu siguranta a fost un preparat gustos!
la 23.04.2018, 22:20
la 23.04.2018, 23:14
la 24.04.2018, 06:38

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking