Ingrediente
- 5 felii carne de porc (din pulpa din fata a piciorului)
- 1 morcov mai mic
- 1 fir de ceapa verde
- 5 catei usturoi
- 1 lingura bulion
- 1 cescuta apa
- sare
- piper
- boia dulce
- ulei
Mod de preparare
Carnea o spalam bine in apa rece, o stergem cu servetele de bucatarie si o condimentam cu sare, piper si boia dulce dupa gust.
Intr-o tava punem cateva linguri de ulei si asezam carnea condimentata, peste asezam legumele curatate si spalate, apoi taiate rondele. Intr-un bol punem apa si bulionul, amestecam pana se dizolva tot bulionul si o turnam peste carne in tava. Acoperim totul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute cu folie si fara folie pana ce carnea se rumeste frumos.
Noi am servit cu ciupercute umplute si gogonele murate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|