Ingrediente
- Ingrediente Friptură de porc la cuptor reteta simpla si delicioasa
- 2,5 kg. pulpă de porc tăiată cuburi;
- 8 linguri de ulei;
- 2 căţei mari de usturoi;
- sare, piper, 2 foi de dafin (rupte în mai multe bucăţi), câteva crenguţe de cimbru;
- 200 ml. vin (de casă);
- 200 ml. apă caldă.
Mod de preparare
Cum se prepara Friptură de porc la cuptor reteta simpla si delicioasa
Pentru început încingem cuptorul la 150 de grade C.
Într-o tavă de copt unsă cu ulei se pune carnea bucăţi într-un singur strat. Se dă la cuptor. După 10 minute se scoate tava şi se întoarce carnea, să se albească pe ambele părţi.
Trebuie menţionat că în tavă se va aduna mult lichid de aceea carnea se va întoarce de mai multe ori, să se înăbuşe uniform. Dacă totuşi carnea este uscată adăugăm apă caldă şi întoarcem de mai multe ori pentru a preveni uscarea părţilor de deasupra (lichidului).
După o jumătate de oră de fiert adăugăm sarea, piperul proaspăt măcinat, crenguţele de cimbru, usturoiul curăţat şi tocat mărunt şi foile de dafin rupte. Dacă este nevoie se mai picură câteva linguri de apă. Lăsăm să fiarbă în continuare, dar din când în când (la fiecare 10 minute timp de jumătate de oră) tava se scoate şi carnea se întoarce.
Adăugăm vinul şi dăm din nou în cuptor. Lăsăm să fiarbă până când carnea s-a frăgezit (furculiţa intră uşor în ea), deci friptura este gata!
Servim cu mămăliguţă, diverse garnituri, salate, murături! Recomandam si pomana porcului
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc la cuptor reteta simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|