Friptura de porc la tigaie si garnitura de napi prajiti

Postat de UrsanMihaela in Porc
10 Feb 2018 | 4240 vizualizari
Friptura de porc la tigaie si garnitura de napi prajiti

  Cea mai rentabila leguma cultivata de mine este napul. Napul se poate consuma crud sau gatit. In aceasta reteta am prajit napul.

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • 700 g napi
  • 1 ½ cana apa
  • condimente pentru friptura de porc
  • 100 - 200 ml ulei
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei).

Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem capacul peste carne si asteptam sa se partunda carnea si apa sa se evapore. Intoarcem friptura pe cealalta parte si punem condimentele si mai lasam putin pe foc, astfel incat sa se intrepatrunda mirosurile condimentelor. Scoatem carnea cu paleta pe o farfurie.

In timp cat avem carnea pe foc curatam napii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri.

Punem uleiul in tigaia de prajit si dupa ce uleiul e incalzit, punem napii. Acoperim tigaia cu capac. Dupa ce napii s-au prajit pe o parte, ii intoarcem si pe cealalta parte. Cand sunt gata, ii scoatem cu paleta pe farfurie.

Se poate servi cu gogonele murate sau castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tigaie si garnitura de napi prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Varza acra cu urechi de porc la cuptor

Postat de autodiag

Varza acra cu urechi de porc la cuptor

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se spala si se taie bucati mari. Varza se spala si se toaca, pastrand 3-4 frunze mari. Intr-o tava unsa cu ulei se pune jumatate din...

Citeste continuarea

Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Carnea se feliaza si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2018, 18:24
la 10.02.2018, 19:10
Delicioasă!
la 11.02.2018, 13:04
O mâncare foarte gustoasă și sățioasă!
la 11.02.2018, 14:56
la 13.02.2018, 09:08
Sunt curioasa sa stiu.ce soi de nap ai folosit ?

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking