Sarmale cu carne de porc si afumatura

Postat de rocsi_1612 in Porc
28 Dec 2014 | 5028 vizualizari
Sarmale cu carne de porc si afumatura

In ultimii ani destul de rar am facut sarmale de Craciun, pentru ca mereu optam pentru altceva. Anul acesta am zis sa fie totul asa mai traditional si sa facem niste sarmalute ca in copilarie, doar cu carne de porc, afumatura si invelite in varza murata...Fierte in oala de lut, aromate, fierbinti si cu putina smantana, sunt o adevarata nebunie!

Ingrediente

  • 750 gr carne de porc cu putina grasime
  • 450 gr orez
  • 6 cepe mari
  • 4 morcovi
  • 200 gr rosii decojite
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 cana ulei
  • 1 scarita afumata
  • 7-8 felii costita afumata
  • 2 capatani de varza murata
  • 4 linguri suc de rosii de casa
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat

Mod de preparare

Daca folositi oala de lut, umpleti-o cu apa si lasati sa stea asa 2-3 ore. Varza o spalam si o lasam putin in apa rece. Carnea de porc o spalam, o taiem bucati si o trecem prin masina de tocat. Curatam ceapa, o tocam, morovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie mai mare, incingem uleiul, punem ceapa la innabuit 5 minute, adaugam morcovul.

Le lasam pe foc vreo 5 minute, apoi punem rosiile decojite care le dam prin blender si pasta de tomate. Invartim si mai lasam pe foc 2-3 minute. Orezul il spalam in oua-trei ape. Intr-un bol punem carnea tocata, orezul, amestecul de ceapa cu morcov. Dam gust cu sare, piper, boiaua de ardei dulce, apoi adaugam oul, mararul si patrunjelul verde, tocate marunt. Desfacem frunzele de varza, le indepartam cotoarele si le taiem bucati potrivite. Impachetam sarmalutele. Eu procedez cam asa cu impachetatul: iau frunza de varza, pe laterala dreapta pun umplutura. Vin cu varza de jos peste, apoi cu laterala din dreapta si rulez.

Partea de sus o imping cu degetul spre interior. Este o procedura usoara.  Scarita o taiem bucatele. Scurgem apa din oala de lut, pe fund punem putina varza tocata, presaram cimbru uscat, punem bucati de scarita si costita. Asezam sarmale, iar costita si scarita, restul de sarmale, deasupra iarasi afumatura si putina varza tocata. Turnam sucul de rosii de casa, apoi apa, cat sa acopere sarmalele. Le bagam in cuptor, il aprindem si reglam o temperatura potrivita.

Capacul il punem usor inclinat pe oala si lasam sa fiarba sarmalele cam 3 ore si jumatate. Oricum, dupa vreo 3 ore scoatem o sarmaluta si gustam sa vedem cat sunt de fierte. Inchidem cuptorul cand sunt gata si le mai lasam sa stea acolo pana ce se raceste cuptorul.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de porc si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza acra si afumatura

Postat de gicuta69

Sarmale in foi de varza acra si afumatura

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore. Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2014, 15:02
Mmmmmm
la 28.12.2014, 15:21
Buuune!!!
la 28.12.2014, 15:24
Tare bune!
la 28.12.2014, 15:46
bune, bune
la 28.12.2014, 15:52
De bine sunt foarte bune dar la ora asta nuai vreau

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking