Ingrediente
- 1,300 kg carne tocata de porc
- 600 g coasta afumata
- 2 verze murate (potrivite ca marime)
- 350 ml suc de rosii
- 3 cepe
- 1/2 cana de orez
- 1 frunza de dafin
- cimbru
- sare
- piper
- 50 ml ulei
Mod de preparare
Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.
Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru, sare si piper si am adaugat 2 linguri suc de rosii. Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.
Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.Am format sarmalele punand carne in centrul fiecarei foi de varza, am rulat iar capetele le-am introdus inauntru.
Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper. Am asezat sarmalele in straturi presarand printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza. Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore.Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii.
Le-am servit cu mamaliguta calda si ardei iute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|