Sarmale in foi de varza acra si afumatura

Postat de gicuta69 in Porc
13 Feb 2016 | 16330 vizualizari
Sarmale in foi de varza acra si afumatura

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor, sunt cele mai bune sarmale! Va astept la masa...fac si mamaliguta si am si ardei iute :)  

Ingrediente

  • 1,300 kg carne tocata de porc
  • 600 g coasta afumata
  • 2 verze murate (potrivite ca marime)
  • 350 ml suc de rosii
  • 3 cepe
  • 1/2 cana de orez
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.

Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru, sare si piper si am adaugat  2 linguri suc de rosii. Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.

Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.Am format sarmalele punand carne in centrul fiecarei foi de varza, am rulat iar capetele le-am introdus inauntru.

Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper. Am asezat sarmalele in straturi presarand  printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza. Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul  direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore.Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii.

Le-am servit cu mamaliguta calda si ardei iute. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

Postat de Corina33

Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se...

Citeste continuarea

Sarmale afumate

Postat de Constelatialeu

Sarmale afumate

Mai intai mi-am pregatit ingredientele. De cu seara am scos carnea, muschiul sa se dezghete. A doua zi am tocat carnea si muschiul. Am taiat foile pentru sarmale si le-am lasat 10 min in apa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 13.02.2016, 09:20
Ce mult îmi plac
la 13.02.2016, 09:39
la 13.02.2016, 09:50
Si mie imi plac!!!
la 13.02.2016, 09:58
Ce bunătate de sarmale ne-ai adus!
la 13.02.2016, 10:06
Io vreau afumatura ! d

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking