Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

Postat de Corina33 in Porc
11 Ian 2015 | 5077 vizualizari
Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

Foarte rar fac pentru ca nu am varza acra, dar acum ca am gasit la magazin, am zis ca profit de ocazie si ne acrim si noi putin:))) Adevarul este ca nu se compara la gust cu celelalte, varza asta face diferenta!

Ingrediente

  • 1 varza acra mare de aprox. 2 kg
  • 1 kg carne tocata de porc sau porc si vita amestec
  • 125 g orez
  • 2-3 cepe
  • 400 g sunca afumata
  • 2 frunze de dafin
  • 2-3 bete de cimbru uscat
  • 2 linguri unt sau untura de porc
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • sare si piper macinat

Mod de preparare

Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se taie felii si se aseaza in oala peste varza maruntita. Se lasa putina varza si cateva felii de sunca pentru pus deasupra pe sarmale.

Se apala bine orezul si se amesteca cu carnea tocata, ceapa taiata cubulete, sare, piper si 100 ml apa. Luam cate o lingura de umplutura si o punem pe o frunza de varza, trecem lateralele frunzei peste umplutura si apoi rulam de la un capat la altul. Procedam la fel cu toate pana se termina umplutura. Asezam sarmalele in oala in forma de melc in mai multe straturi, printre care asezam si foile de dafin si cimbrul.

Deasupra presaram putina varza maruntita si cateva felii de sunca afumata. Amestecam pasta de tomate cu cateva linguri de apa si o turnam peste sarmale. Punem untul sau untura si turnam apa ferbinte peste sarmale cat sa le acoperim. Se fierb minim 2 ore la foc mic, apoi se lasa sa stea acoperite la loc caldut inca cateva ore.

Se servesc cu multa smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza acra si afumatura

Postat de gicuta69

Sarmale in foi de varza acra si afumatura

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore. Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au...

Citeste continuarea

Sarmale afumate

Postat de Constelatialeu

Sarmale afumate

Mai intai mi-am pregatit ingredientele. De cu seara am scos carnea, muschiul sa se dezghete. A doua zi am tocat carnea si muschiul. Am taiat foile pentru sarmale si le-am lasat 10 min in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2015, 19:23
Bune rău
la 11.01.2015, 19:24
Te-a luat dorul de casa,Corinutz?
la 11.01.2015, 19:27
Am gasit la Kaufland varza acra pentru sarmale Cris si nu puteam sa ratez ocazia sa fac asa ceva) Am vrut sa fac de sarbatori si nu am gasit, dar e bine si acuma!
la 11.01.2015, 19:30
Bunneee!
la 11.01.2015, 19:31
vreau si eu vreo doua pana la mine a ajuns mirosul

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking