Ingrediente
- Varza acra pentru foi
- Varza acra tocata marunt
- 1 sticla cu rosii si ardei ( 1 l sticla) facut asta toamna
- 5 cepe
- 2 linguri untura
- Umplutura
- 1,5 Kg carne de porc pentru tocat ( sa aiba si putina grasime)
- 500 g muschi afumat
- 10 cepe
- 150 g orez
- sare
- piper
- 20 ml ulei
- Pentru gust
- 500 g costita afumata
- 150 g carnati de casa subtiri, afumati
Mod de preparare
Mai intai mi-am pregatit ingredientele. De cu seara am scos carnea, muschiul sa se dezghete. A doua zi am tocat carnea si muschiul. Am taiat foile pentru sarmale si le-am lasat 10 min in apa calduta, apoi le-am scurs de apa. Restul de varza ramasa am tocat-o si scurs-o bine, inainte de a o toca, am tinut-o in apa calduta 10 min.
Umplutura : Am amestecat carnea tocata cu muschiul afumat tocat, separat am taiat ceapa marunt si am pus-o la calit cu putina sare, am adaugat si orezul si am calit cca 15 min, apoi am adaugat ceapa cu orez peste carne, am omogenizat , am adaugat sare si piper dupa gust. Apoi m-am apucat sa impaturesc sarmalele, mi-au iesit 62 de sarmale ( eu le fac mai mari asa).
Dupa ce am impaturit sarmalele, intr-un castron am pus varza tocata si stoarsa, am adaugat jumatate din sticla cu ardei si rosii, am adaugat si doua linguri de untura si am omogenizat amestecul.
Intr-o cratita inalta si larga am pus un strat de varza tocata, apoi un rand de sarmale, peste sarmale am pus carnatul bucatele mici, alt strat de sarmale, peste ele bucati de costita afumata, apoi ultimul strat de sarmale, in mijloc restul de costita si deasupra restul de varza tocata, peste care am pus si restul de amestec de rosii si ardei. Am adaugat cca 300 ml apa, am clatit sticla in care au fost rosiile cu ardei. Am dat oala la cuptor, la foc mic cca. 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale afumate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|