Sarmale afumate

Postat de Constelatialeu in Porc
6 Apr 2018 | 6075 vizualizari
Sarmale afumate

Nu stiam cum sa le denumesc si le-am zis ''afumate'', sa va explic si de ce. Cand mi-am scos carnea de la congelator, am dat si de un muschi de porc afumat in afumatoarea proprie ( nu stiu cum am uitat de el, dar bine ca am uitat ) si de aici mi-a venit ideea sa combin carnea pentru sarmale, adica o parte afumata - muschiul de porc si restul carnea cruda. Eu nu-s mare fac sarmale, mananc mai mult varza si costita pe care o pun in cratita pe langa sarmale, Dar pot sa spun ca am facut niste sarmale ''mortales'', nu am rezistat si am mancat una pe nerasuflate, un deliciu....deci si astea, sarmalele afumate se incadreaza la ''Bunatati de Paste''.....

Ingrediente

  • Varza acra pentru foi
  • Varza acra tocata marunt
  • 1 sticla cu rosii si ardei ( 1 l sticla) facut asta toamna
  • 5 cepe
  • 2 linguri untura
  • Umplutura
  • 1,5 Kg carne de porc pentru tocat ( sa aiba si putina grasime)
  • 500 g muschi afumat
  • 10 cepe
  • 150 g orez
  • sare
  • piper
  • 20 ml ulei
  • Pentru gust
  • 500 g costita afumata
  • 150 g carnati de casa subtiri, afumati

Mod de preparare

Mai intai mi-am pregatit ingredientele. De cu seara am scos carnea, muschiul sa se dezghete. A doua zi am tocat carnea si muschiul. Am taiat foile pentru sarmale si le-am lasat 10 min in apa calduta, apoi le-am scurs de apa. Restul de varza ramasa am tocat-o si scurs-o bine, inainte de a o toca, am tinut-o in apa calduta 10 min. 

Umplutura : Am amestecat carnea tocata cu muschiul afumat tocat, separat am taiat ceapa marunt si am pus-o la calit cu putina sare, am adaugat si orezul si am calit cca 15 min, apoi am adaugat ceapa cu orez peste carne, am omogenizat , am adaugat sare si piper dupa gust. Apoi m-am apucat sa impaturesc sarmalele, mi-au iesit 62 de sarmale ( eu le fac mai mari asa). 

Dupa ce am impaturit sarmalele, intr-un castron am pus varza tocata si stoarsa, am adaugat jumatate din sticla cu ardei si rosii, am adaugat si doua linguri de untura si am omogenizat amestecul.

Intr-o cratita inalta si larga am pus un strat de varza tocata, apoi un rand de sarmale, peste sarmale am pus carnatul bucatele mici, alt strat de sarmale, peste ele bucati de costita afumata, apoi ultimul strat de sarmale, in mijloc restul de costita si deasupra restul de varza tocata, peste care am pus si restul de amestec de rosii si ardei. Am adaugat cca 300 ml apa, am clatit sticla in care au fost rosiile cu ardei. Am dat oala la cuptor, la foc mic cca. 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale afumate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale ca la mama

Postat de Bucataras

Sarmale ca la mama

1. Da ceapa pe razatoare si scurge-o de lichid. 2. Amesteca carnea cu orezul si ceapa, condimenteaza cu sare, piper si boia si da-o la frigider. 3. Portioneaza foile de varza pentru...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza creata

Postat de cristeena20

Sarmale in foi de varza creata

Pregatim varza: ii scoatem cotorul si o oparim in apa clocotita cu sare , cimbru si putin otet . Le lasam pana  foile de varza devin maleabile sa se poata lucra cu usurinta.(cc 1-2 minute)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2018, 19:12
la 06.04.2018, 19:18
Cleme, le-ai afumat? Eu fac friptură cu vin, oare să-i zic friptură îmbătată? ))
la 06.04.2018, 19:34
Aici vin imediat la o portie
la 06.04.2018, 19:43
Merisor tu ii zici cum vrei, eu sigur ii ziceam imbatata....
la 06.04.2018, 19:50
excelente, as vrea cateva 40-50

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking