Sarmale ca la mama

Postat de Bucataras in Porc
23 Dec 2016 | 11165 vizualizari

Reteta cu carne de porc de sarmale a... mamei lui Alex! Alex de la 1 :)

Ingrediente

  • Carne tocata de porc cu grasime – 1,5 kg
    Varza murata, fara cotor – 2 buc (mai potrivite)
    Orez bob rotund – 180 g (spalat in prealabil)
    Ceapa – 2 buc
    Coaste afumate – 350 g
    Boia dulce – 1 lingurita rasa
    Foi de dafin – 2-4 frunze
    Suc de rosii – 750 ml
    Piper boabe – 1 lingurita
    Ulei de floarea soarelui – 3 linguri
    Sare – dupa gust
    Apa – cat sa acoperim sarmalele

Mod de preparare

1. Da ceapa pe razatoare si scurge-o de lichid.

2. Amesteca carnea cu orezul si ceapa, condimenteaza cu sare, piper si boia si da-o la frigider.

3. Portioneaza foile de varza pentru impaturire (pastreaza 3-4 frunze mai mari pentru a pune pe deasupra) – excesul de varza toaca-l pentru a-l aseza pe fundul oalei de sarmale.

4. Impatureste sarmalutele – cantitatea de carne trebuie sa fie de aproximativ 30gr de compozitie la o sarma. – ar trebui sa iasa cam 55-60 de sarmale mai micute.

5. Pune ulei la baza unei cratite/oale si aseza 3-4 linguri de varza tocata.

6. Adauga putin suc de rosii, cateva boabe de piper, cateva foi de dafin si aseza primul strat de sarmale, printre care intercaleaza o parte din coastele afumate.

7. Peste primul strat de sarmale adaugam din nou bulion, foi de dafin, piper boabe si restul de coaste; pune si apa.

8. Cand ai terminat, acopera cu un strat de foi de varza intregi.

9. Baga oala in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca 2 ore – 2 ore si jumatate, in functie de tipul de varza folosit;

10. Testeaza din cand in cand si cand a fiert atat varza cat si carnea, le poti manca alaturi de o portie generoasa de mamaliguta.

Pofta buna !

Va recomandam si un vin deosebit pe care sa-l puneti alaturi de acest minunat preparat!

Rara Neagră & Saperavi sau Feteasca Neagră & Malbec  - domeniile Davidescu 

Ambele au fost premiate la unul dintre cele mai prestigioase concursuri din lume, cu 45 țări participante și 170 de experți care au selectat cele mai distinse vinuri ale anului 2019. Medalia de aur este rezultatul muncii și devotamentului întregii echipe care definește valoare și calitatea vinului nostru.

Rara Neagră & Saperavi

Este maturat în barrique frantuzesc de stejar timp de 6 luni. Are o aroma de prune uscate, fructe de pădure, cacao, coacăze negre, scorțișoară si rodii. Are un aspect roșu - rubiniu intens si un gust plin, echilibrat cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust catifelat de lungă durată.

Temperatura ideală de servire este de 16-18 ̊C.

Feteasca Neagră & Malbec

Este maturat în barrique frantuzesc de stejar timp de 6 luni. Are o aroma de prune uscate, cirese negre si scorțișoară, cu note de lemn dulce si coaja de paine. Are un aspect roșu - rubiniu intens si un gust plin, echilibrat cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust armonios.

Temperatura ideală de servire este de 16-18 ̊C.

Le puteti achizitiona din reteaua Mega Image.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale ca la mama" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale ca la mama acasa

Postat de krysty

Sarmale ca la mama acasa

Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala .  Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga...

Citeste continuarea

Sarmalute,ca la mama acasa

Postat de ElenaGhivnici

Sarmalute,ca la mama acasa

Sa incepem mai intai cu sarmalutele in foi de varza murata:intr-un vas mare se pune carnea tocata,peste care adaugam urmatoarele ingrediente:ceapa tocata marunt,cele 2 oua intregi,cimbrul presarat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2016, 16:00
Ce ziceti de confruntarea "Gospodina vs Bucatar"? Mie imi e tare simpatic Alex si, cunoscand-o acum pe mama lui, inteleg si de unde i se trage Asa ca acum sunt fan mama lui Alex, vedeti sa nu auda bucatarul
la 23.12.2016, 17:47
Eu nu zic nimic.
la 23.12.2016, 19:37
Ce haioși sunt!
la 23.12.2016, 20:48
bune bune
la 24.12.2016, 11:16
Bune!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking