Friptura de vacuta cu cartofi gratinati

Postat de mihaelar63 in Vita
29 Feb 2020 | 3575 vizualizari
Friptura de vacuta cu cartofi gratinati

 Un preparat usor de realizat si mega-gustos. Eu am impachetat tava si am dus la servici sa hranesc colegii!!!

Ingrediente

  • 500 gr carne vacuta
  • 4 cartofi mari
  • 4 linguri ulei masline
  • 150 gr unt
  • 2 linguri oglio , aglio e peperoncino [ patrunjel , usturoi , ardei iute -uscate ]
  • 1 lingura boia dulce
  • 1/2 lingurita piper
  • piper macinat
  • patrunjel verde
  • rosii, cherry, ardei kapia -pentru decor
  • sare

Mod de preparare

  1. Carnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza.
  2. Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei.
  3. Cartofii se coc la cuptor, se curata si se taie felii pe lungime.
  4. Feliile de cartofi se ung cu ulei, boia dulce, se sareaza si se pipereaza.
  5. Dupa ce bucata de carne s-a odihnit, se feliaza.
  6. Puneti intr-un vas termrezistent tip yena felile de carne si cele de cartofi.
  7. Cu o bucatica mica de unt se ung cartofii.
  8. Restul de unt se modeleaza un sul lung care se tavaleste in amestecul de oglio, alio e peperoncino.
  9. Untul astfel pregatit se aseaza deasupra feliilor de carne.
  10. La gratinare untul condimentat se va topi peste carne si ii va da fragezime si gust.
  11. Se da tava la cuptor la 280 grade Celsius timp de 10 minute, pentru gratinare.
  12. Supravegheati coacerea sa nu se gratineze prea mult friptura.
  13. Serviti friptura de vacuta cu cartofi gratinati frumos decorata cu rosii, rondele de ardei si patrunjel verde tocat.
  14. Puneti alaturi salata sau muraturile preferate.

         Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vacuta cu cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftelute la cuptor (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Chiftelute la cuptor (reteta video)

    Voi pune carnea intr-un bol ,peste carne voi pune ceapa,patrunjel,sare,piper,boia de ardei,si curcuma Apoi voi amesteca toate aceste ingrediente foarte bine. Acum voi lua...

Citeste continuarea

Ardei umplut cu carne de vitel si pui

Postat de timea

Ardei umplut cu carne de vitel si pui

Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie, fiecare cu ce are :). Eu si pt ceapa folosesc robotul. Amestecam intr-un bol carnea, ceapa tocata, orezul spalat bine si scurs...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2020, 22:14
Pfff, super gustos! Vreau să fiu și eu colega ta!
la 29.02.2020, 22:26
Cristina , esti !!! Colega de Bucataras
la 29.02.2020, 22:50
la 29.02.2020, 23:19
Cu madam vacuta nu prea ma impac....
la 29.02.2020, 23:24
Era sa fac muuu , sa vad , daca mai vorbesti cu mine )

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking