Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
29 Noi 2018 | 2717 vizualizari
Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi

Ingrediente

  • 2 bucati muschi de vita
  • 300 grame cartofi
  • 150 grame rosii cherry
  • 150 grame fasole verde pastai
  • 15 grame oregano proaspat
  • 30 grame masline verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • putin unt

Mod de preparare

Se aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm. Rosiile de taie in jumatati, fasolea se curata de codite, maslinelor li se indeparteaza samburele (daca este nevoie) si se toaca, usturoiul se piseaza si oregano se toaca. 

Se adauga sare, piper si putin ulei peste cartofi si se amesteca bine. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor si se coc, pe raftul superior al cuptorului, 25-30 de minute. 

Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mare spre mediu si se adauga fasolea. Se soteaza 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga putina apa daca este nevoie. Se adauga sare, piper si rosiile si se mai lasa 3 minute. Se adauga oregano si usturoiul, se mai gatesc 1 minut, apoi se transfera intr-un bol mare. 

Se incalzeste o tigaie cu fund dublu, la foc mare, cu putin ulei. Se adauga friptura si se frige 3-4 minute pe parte, intocand-o dupa fiecare minut. In ultimele 2 minute, se adauga untul. Pentru friptura bine facuta se mai lasa 2 minute pe fiecare parte. Se lasa la odihnit 5 minute. 

Intre timp, se adauga cartofii peste fasole si rosii, impreuna cu maslinele si otetul balsamic. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se taie friptura fasii, se presara cu sare si piper si se serveste cu salata calda si untul ramas in tigaia in care a fost gatita friptura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Friptura de vitel la Multicooker

Postat de merisor67

Friptura de vitel la Multicooker

Feliem carnea de vitel si batem feliile putin cu ciocanul de snitele, api le saram si condimentam( eu am avut condimente pentru barbeque). Taiem ceapa solzisori, iar morcovul il feliem pe...

Citeste continuarea

Cel mai bun hamburger de casa - The best home made hamburger

Postat de Oana

Cel mai bun hamburger de casa - The best home made hamburger

Carnea de vitel se amesteca cu ceapa tocata foarte fin, cu patrunjel, ou, sare si piper. Cu mana umeda se formeaza chiftelele de hamburger. Se incinge tigaia grill si se frig cate 3 minute pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2018, 01:16
la 29.11.2018, 05:32
la 29.11.2018, 06:16
Ce mâncărică bună, sănătoasă și consistentă...!
la 29.11.2018, 20:06
Cat de apetisanta este!
la 30.11.2018, 08:15
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking