Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra

Postat de merisor67 in Porc
14 Dec 2014 | 9514 vizualizari
Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra

Ideea am preluat-o de la Bya, numai ca eu am ales sa marinez carnea in bere, apoi am preparat-o la cuptor. A iesit foarte frageda si delicioasa!

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de porc
  • 1 doza bere neagra
  • 1 plic amestec de condimente Kotanyi
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura miere poliflora
  • 1 lingura apa calduta

Mod de preparare

Portionam carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele, apoi o asezam intr-un vas si turnam berea peste ea.

Acoperim vasul si il dam la rece cateva ore bune.

Eu am tinut-o de seara pana dimineata.

Scoatem carnea din bere, o clatim usor cu apa rece, apoi o condimentam pe toate partile cu condimentele pentru friptura de porc de la Kotanyi.

O asezam intr-un vas cu capac, turnam uleiul peste ea si dam vasul la cuptor pentru  60 de minute la 200 de grade, sau pana cand carnea este bine facuta, atunci cand o gustam.

Carnea se va inabusi rapid, lasand suficient lichid, cat sa fie bine acoperita, datorita berii care a patruns in ea.

Din cand in cand o mai amestecam in vas sa se prepare uniform pe toate partile.

Intr-un vas diluam mierea cu putina apa calduta si adaugam pasta de rosii.

Amestecam bine pana totul devine un sos omogen.

Scoatem vasul din cuptor, scurgem lichidul din el, iar carnea o trecem intr-o sita, pentru a se scurge si ea bine.

Trecem fiecare bucata de carne prin amestecul de miere si pasta de rosii si asezam din nou bucatile de carne in vas.

Acoperim vasul si il introducem la cuptor.

Mai aprindem cuptorul pentru 5 minute, dupa care lasam vasul in cuptor 10-15 minute sa patrunda sosul in carne.

Servim carnea alaturi de cartofi si muraturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (51)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gulas la ceaun

Postat de Corina33

Gulas la ceaun

Se spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate).  Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins. Se taie morcovii cuburi mari si se adauga...

Citeste continuarea

Escalop Zingara

Postat de Lia1

Escalop Zingara

Pulpa de porc se taie, perpendicular pe fibra, felii de 1 cm. Se bat usor feliile cu ciocanul de snitele. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti, pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2014, 17:37
Arata super !
la 14.12.2014, 17:41
O mancam si fara bere neagra...0
la 14.12.2014, 17:41
Ce bine arata
la 14.12.2014, 17:44
arata minunat!
la 14.12.2014, 17:45
Cleme, aia fara bere neagra e alta reteta ))))))))))))))

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking