Friptura din carne de strut

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
20 Dec 2016 | 12975 vizualizari

Medicul de familie ne-a recomandat să consumăm carne de struț, când ne-a citit rezultatele analizelor, vizând colesterolul, trigliceridele și ..... Am râs la momentul respectiv, de unde să cumpăr struț??? Ei și zilele trecute am tot văzut că s-a pornit o campanie cu carne de struț. Am contact o prietenă ce mi-a oferit un voucher și am pornit comanda. După ceva încurcături a ajuns și carnea acasă ;) No acum cum să fac să nu observe Zmeii ce pun la  cale ;) Așa că în una din zilele când au fost plecați la treburile lor, am pornit “butoanele” :D. Sincer am fost tare încântată ;) Până la urmă le-a plăcut și lor ;) Dar acum, sper să nu devină obișnuiță, că totuși e cam „pipărat” prețul. Ei, dar de sărbători putem veni cu altceva decât tradiționalul porc sau vită ;)    “Bucatile de Drum provin din partea inferioara a pulpei strutului si sunt cel mai putin fragede. Sunt potrivite pentru preparare (gatire) indelungata, taiate in bucati mici, pentru tocanite si gulasuri. Potrivit si pentru preparare la cuptor, excelent atunci cand este afumat. Greutate medie per bucata 650 grame. Pachetele sunt preambalate si pot contine mai multe bucati.  Frageda, slaba si plina de substante nutritive, carnea de strut este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi pentru carnea de vita. Cu o medie de 30 grame de proteine per portie si mai putin de 3 grame de grasimi, carnea de strut are o aroma bogata, similara cu cea a carnii de vanat. Cu un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi, carnea de strut este foarte populara in randurile celor care isi doresc o carne aromata, cu aport ridicat de proteine, care este in acelasi timp si sanatoasa. Daca vei gusta carnea noastra de strut, vei intelege de ce din ce in ce mai multi oameni o prefera.”    Sursa: https://www.struti.ro/drum-2

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 20.12.2016, 20:53
Interesant... As vrea sa gust.
la 20.12.2016, 21:02
N-am păpat carne de struț, dar aș servi de la tine.
la 20.12.2016, 21:19
Apreciez, dar cred că mai bine mancam moderat o carne proaspătă din ogrăzile noastre...
la 20.12.2016, 21:35
Simona, am testat-o și pe asta Nu știu în ce ogrăzi a crescut dar dacă medicul ne-a recomandat ) Glumesc A fost o provocare, am testat și oi vedea/vedeți pe mai departe
la 20.12.2016, 22:08
nu am mancat niciodata carne de strut
la 20.12.2016, 22:51
Adauga comentariu...
la 21.12.2016, 09:31
arata bine , cand mai faci vin la tine sa gust
la 29.12.2016, 21:14
arata bine dar nu cred ca ma tenteaza sa gust

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking