Ingrediente
- Ingrediente Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca
- 6 bucati de ceafa
- piper dupa gust
- chimen (optional)
- 50ml ulei sau untura daca aveti
- 2 foi de dafin
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de boia dulce
- 3 linguri de smantana
- 1 lingura sare sau dupa gust
Mod de preparare
Cum se prepara Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca
Condimentam carnea cu sare si piper pe ambele parti, apoi o prajim intr-o tigaie incinsa cu ulei sau untura pana se rumeneste frumos pe fiecare parte. Dupa ce s-a rumenit frumos, adaugam dafinul, usturoiul pisat, amestecam circa un minut, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea. Lasam sa fiarba pana scade tot lichidul din tigaie la foc mediu acoperit cu capac. Apoi adaugam boiaua si amestecam bine, pe urma smanatana, amestecam din nou pana se patrunde printre toate bucatile de carne si putem opri focul.
Se serveste cu ce va place, merge cu orice garnitura...noi am preferat legume soté si o salata. Recomandam si friptura de rata
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|